Asperges met zalm uit de oven

Het is weer asperge tijd. Ik wilde eens iets anders maken dan de wel bekende asperges met ham, ei en gesmolten boter. Dus bedacht ik deze asperges met zalm uit de oven variant. We moeten namelijk meer vette vis eten en laat zalm nu in het rijtje vette vis staan. Eigenlijk is het een heel simpel gerecht om te maken. Je bent langer bezig met het schillen van de asperges dan dat je echt in de keuken staat voor deze schotel. Een tip van Pienskeuken. Gooi niet de schillen en de onderkantjes van de asperges weg, want daar kun je echt een super lekkere aspergesoep van maken. Dan heb je twee maaltijden in één keer gemaakt. Ik rekende voor ieder persoon 3 asperges. Wij hadden er al 4 genoeg aan. 

Asperges met zal uit de oven

Ingredienten voor 4 personen
12 witte asperges
4 moten zalm
1 bouillon blokje
1 citroen
flinke draai peper

Zo maak je het
Laat de zalm ontdooien als je diepvries zalm hebt.
Schil de asperges en snij een stukje van de onderkant eraf. Bewaar de schillen en stukje om een lekkere soep van te maken.
Kook de geschilde asperges in ongeveer 15 minuten in water waar je een bouillonblokje baan hebt toegevoegd.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schep 3 grote soeplepels van de bouillon in een braadslee of ovenschaal en leg de gekookte asperges in de braadslee. Bewaar ook de bouillon waar de asperges in gekookt zijn voor de aspergesoep.
Dep de zalm droog en leg schuin over 3 asperges in de braadslee. Snij de citroen in plakjes en leg op iedere zalmmoot een plakje en doe een flinke draai peper erover.
Dek de ovenschotel af met stukken aluminiumfolie. Zorg dat er zo min mogelijk stoom vrij kan komen. Schuif de braadslee de oven in en bak alles in ongeveer 20 minuten gaar.
Haal het aluminiumfolie van de schotel af (kijk uit want er kan hete stoom langs je handen komen, doe dit dus met ovenhandschoenen aan).
Wij aten deze schotel met een klein schaaltje met aardappels uit de oven.
Genieten maar!!

asperges met zalm uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Asperges met zalm uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest