Appeltaart mug cake

Een appeltaart mug cake. Hoe vind je dat?? Een 1-persoons appeltaartje in een mok. Echt super makkelijk om te maken en je kunt er heerlijk van smullen. Je kunt deze appeltaart mug cake warm en koud eten. Ik kon er niet vanaf blijven toen ik de foto’s had gemaakt en moest meteen aanvallen. Hij is een beetje groot uitgevallen, dus ik bewaar de rest voor vanavond bij de koffie. Nu maar hopen dat hij dan niet door iemand anders is opgegeten 😉
Het voordeel van een mug cake is dat je snel iets lekkers hebt gemaakt dat niet meteen voor een heel weeshuis is. Om meteen een hele appeltaart te maken is ook niet altijd nodig. Aangezien ik zo rond de klok van half 11 altijd wel trek heb in iets zoets wilde ik vandaag iets maken wat de smaak had van een appeltaartje. En ik kan je zeggen, dat is aardig gelukt.

Weet je trouwens dat dit een super leuk tussendoortje is om samen met je kind te maken. Soms loopt er een straaltje beslag over de rand en denk je dat je mok overstroomt. Het lijkt wel op toveren. Maak er samen met je kind een kleine goochelshow 🙂 Succes verzekerd!!

appeltaart Mug cake

Ingrediënten voor 1 mug cake
4 el bloem (ik gebruikte speltbloem maar elk ander bloem kan ook)
2 el honing
1 ei
1 tl koekkruiden of kaneel
½ appel in stukjes
½ tl baking soda
1 tl olie

Zo maak je het
Zoals je misschien nog weet van het recept van de mug brownie is het eigenlijk een super makkelijk tussendoortje om te maken. Je doet gewoon alle ingrediënten in de mok (ik gebruikte mijn favoriete mok van Blond Amsterdam natuurlijk weer) en roert dit goed door elkaar. Let er op dat je ook goed over de bodem roert, anders blijft er nog bloem onderin zitten. Zet de mok 2½ minuut op vol vermogen in de magnetron. Een kind draait er zijn hand niet voor om. Denk er alleen wel aan dat de mok warm is als je hem uit de magnetron pakt, dit is een klusje wat je beter niet aan je kind over kunt laten.

KLAAR!

 In die 2½ minuut heb je genoeg tijd om een lekker bakkie thee of koffie voor jezelf te zetten en voor je kind een glas diksap in te schenken.
En krijg je hem niet in één keer op. Niet weggooien hoor, want koud is deze appeltaart mug cake ook nog super lekker 🙂 .

Heb jij deze heerlijke appeltaart mug cake ook gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Ik ben reuze benieuwd hoe jouw mug cake eruit ziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Appeltaart mug cake
Facebook
WhatsApp
Pinterest