Search
Close this search box.
Amandelspijs

De amandelspijs dat je in de winkel koopt zit vol met suiker. Waarom zou je het kopen als je het ook zelf kunt maken. Het is alleen amandelmeel, honing en een klein beetje citroenrasp wat er in gaat. Ik maak deze amandelspijs onder andere voor gevulde speculaas, gevulde koeken en voor Kerstbrood. Een week van te voren maak ik het dan al en zet het zolang in de koelkast om de smaak beter tot hun recht te laten komen. Echt heerlijk.

Eigenlijk bestaat amandelspijs uit amandelen en wat zoets. Je kunt natuurlijk ook amandelmeel malen door zelf amandelen heel fijn te malen. Ik vind het makkelijker om gewoon kant en klaar amandelmeel te kopen. Oké, ik ben het met je eens dat het een stukje duurder is dan de kant en klare amandelspijs. Maar ik vind dat het zeker waard. Het is zoveel lekkerder en ik denk ook gezonder omdat er geen geraffineerde suiker in zit. Ik voel me er stukken beter nu ik niets tot weinig geraffineerde suikers eet. Ik heb meer energie en de suikerdip die ik normaal een aantal keren per dag had, heb ik niet echt meer.

Amandelspijs

Ingrediënten voor de amandelspijs
100 gr amandelmeel
75 tot 100 gr honing of rijststroop
klein beetje citroenrasp.

Zo maak je het  
Doe de 3 ingrediënten in een kom en meng goed. Ik deed het in de KitchenAid maar het kan natuurlijk ook met de mixer of met een goede spatel. Meng door tot je een homogene massa hebt. Schep de amandelspijs op huishoudfolie en vorm er een worst van. Rol het folie er strak omheen. Leg het tot gebruik minimaal een week in de koelkast.

 amandelspijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Amandelspijs
Facebook
WhatsApp
Pinterest