Salade nicoise

Salade nicoise, houden jullie er ook zo van. Je hebt het zo op tafel getoverd en je kunt er eindeloos mee variëren. Soms heb ik een lekkere salade in mijn hoofd maar dan wil ik er nog iets extra’s bij om het iets voedzamer te maken. Dan is pasta erdoor een goed alternatief. Ik maakte deze keer de salade met gerookte makreel maar met tonijn uit blik is het ook verrukkelijk. Salade nicoise  is een combinatie van vis en groente en ei. Het gerecht is genoemd naar de Franse stad Nice.  Het is en blijft een heerlijke combinatie.

 

Salade nicoise

Dit heb je nodig voor 2 personen
100 g pasta
2 eieren
100 g gebroken sperziebonen (zak)
20 tomaten
1/2 komkommer
100 g gerookte makreelfilet
4 el extra vierge olijfolie
1 el dijonmosterd
3 el witte wijnazijn

 

salade nicoise

 

Zo maak je het
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Kook ondertussen de eieren in een royale pan met een flinke hoeveelheid water in 8 min. hard. Voeg de laatste 5 min. de sperziebonen toe. Spoel de eieren en sperziebonen onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in kwarten.
Halveer de tomaten en snijd de komkommer in blokjes. Haal het vel van de makreel en trek de vis met 2 vorken in kleine plukjes uit elkaar.
Klop de olie, mosterd en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de sperziebonen, tomaten, komkommer, makreel en dressing door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de eieren. En klaar is je salade nicoise. Eet smakelijk!

Heb jij deze salade nicoise ook gemaakt?? Laat het mij weten dan weten hoe jij het vond via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Salade nicoise
Facebook
WhatsApp
Pinterest