Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Honduras : Baleadas (v)

Pienskeuken / Vegetarisch  / Honduras : Baleadas (v)
baleadas

Honduras : Baleadas (v)

erwtensoep.

Baleadas uit Honduras

Ingrediënten voor 6 personen

Voor het deeg:
12 wraps (dit is de snelle en makkelijke uitvoering)
of
500 gr bloem, plus extra voor het bestuiven
½ el baking soda
125 ml olijfolie, plus extra voor het bakken
ongeveer 200 ml warm water
2 tl zout

Voor het bonenmengsel:
2 tenen knoflook
2 uien
1 tl komijn
2 blikjes kidneybonen à 400 g
2 el crème fraîche
scheutje witte wijnazijn
1–2 rode pepers
bosje koriander
partjes limoen, voor erbij

Voor de topping:
220 gr chorizo
150 gr geraspte kaas
150 gr feta, verbrokkeld
2 avocado’s, in blokjes gesneden
6 gebakken eieren
chilisaus

Zo maak je het
Wanneer je kant en klare wraps gebruikt kun je dit hele stuk overslaan.
Doe de bloem, de baking soda, zout, de olijfolie erin, plus ongeveer 200 ml warm water een kom en mix er een samenhangend deeg van. Ik maakte het deeg in de KitchenAid. Ik heb het deeg 5 minuten laten kneden door de machine. Anders moet je het met de hand doen tot het een glad en elastisch deeg is geworden. Doe het terug in de kom. Dek het af met een theedoek of douchemuts 🙂 .  Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.

Snipper de ui, snij de knoflook in plakjes. Haal de pitjes uit de rode peper en snipper de peper. Doe dit in een koekenpan met een beetje olie. Voeg ook de komijn toe. Bak dit op laag vuur 5 minuten aan terwijl je steeds blijft roeren.
Giet de kidneybonen af. Zet het vuur middelhoog en voeg de kidneybonen  samen met de crème fraîche en azijn bij het knoflook-uimengsel en laat dit alles circa 5 minuten zachtjes sudderen, tot de bonen zacht zijn. Voeg als het dreigt aan te branden een heel klein beetje water toe.
Pureer het bonenmengsel met een pureestamper tot je een grove puree hebt. Je kunt het ook in de blender pureren, maar zelf vind ik het lekkerder als het iets grover blijft. Schep het over in een bakje en zet het apart totdat je de wraps gaat beleggen.
Verdeel het gerezen deeg in 12 gelijke porties en rol er balletjes van. Strooi bloem op je werkplad zodat het deeg niet blijft plakken. Duw elk balletje plat met je handpalm en rol elk balletje met een deegrol uit tot een wrap van 2 mm dik en ongeveer 18 cm in doorsnee.
Maak de koekenpan schoon en verhit hem weer. Verhit op middelhoog vuur en rooster de wraps één voor één circa 1 minuut per kant in de droge pan, tot beide kanten iets verkleurd zijn – ze moeten nog zacht genoeg zijn om op te rollen. Dek ze af om ze warm te houden terwijl je de rest roostert.

Nu heb je twee manieren om het op te dienen:
Of je schept op een helft van een wrap het bonenmengsel, strooit hier wat geraspte kaas en feta over en klapt hem dubbel. Dan bak je hem even kort aan in een grillpan. Je krijgt dan een beetje knapperige baleadas.
Of je warmt het bonenmengsel even snel op in de magnetron. Zet vlak voor het serveren je toppings naar keuze op tafel. Laat iedereen zelf zijn baleadas samenstellen met de toppings die op tafel staan.

Maak van de avocado eventueel guacamole om erbij te serveren. Deze lekkere pittige chilisaus smaakt er ook goed bij.

En hoe vinden jullie het??

Tip: Je kunt de baleadas ook, nadat je ze hebt gebakken, invriezen. Laat ze wanneer je ze wilt eten ontdooien en beleg ze dan met het bonenmengsel.  Kun je nog een keer genieten van zo’n heerlijk maaltje.

baleadas uit Honduras

No Comments
Leave a Comment