Spitskool salade

Aangezien wij dol op salades zijn en ik nog een halve spitskool in de koelkast had liggen, bedacht ik mij om eens te proberen om daar een lekkere van te maken. Aangezien ik vorige maand mee deed aan de Instock Cooking Challenge, maakte ik een lekkere spitskool salade. Tijdens het maken kwamen er steeds meer ingrediënten bij die wij nog in huis hadden. Het uiteindelijke resultaat was goed geslaagd. Voor een beetje fris / zuur smaakje raspte ik er ook nog even een appeltje door. Echt lekker en hij was nog voedzaam ook. Het leuke was ook nog eens dat ik dus een stuk spitskool, halve avocado, zielig appeltje en een laatste beetje cashewnoten gebruikte. Instock genoeg dus. Nog een bijkomstigheid is dat deze maaltijdsalade ook nog eens super low budget is. Ik denk dat de tonijn het duurst was en dat deze salade op nog geen € 2,50 voor 2 personen kwam. Dat is ook nog eens lekker meegenomen dus. 

Spitskool salade

Ingrediënten voor 2 personen
¼ spitskool
½ avocado
1 tomaat
1 blikje tonijn op water
handje cashewnoten
1 appeltje
8 el olijfolie
sap van ½ citroen
1 el mosterd
1 el honing
kruiden naar eigen smaak (ik gebruikte knoflookpoeder, bieslook en een flinke draai peper)

Zo maak je het
Snij de harde kern uit de kool. Schaaf of snij de kool heel dun. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Rasp de appel fijn. Maak een dressing van de olie, citroen, mosterd, honing en de kruiden. Snij de avocado en tomaat in stukjes. Maak eventueel de cashewnoten wat kleiner door er met een koekenpan of deegroller op te slaan. Doe alles in een grote schaal en meng goed door. Serveer er eventueel nog een stokbroodje bij met kruidenboter. Wij hadden (zonder brood) genoeg aan deze hoeveelheid  en zelfs iets over voor de volgende dag als lunch.

4 reacties

  1. Deze salade zonder tonijn gemaakt. Ook dan is hij overheerlijk! En zo simpel en inderdaad super low budget!

  2. We hadden nog een stuk gerookte eend liggen, dat hebben we er door gesneden. Zonder de eend was het al lekker met eend nog iets lekkerderder!!

    1. Beste Piet,
      Dat zal zeker een heerlijke aanvulling zijn geweest. Goed om te horen dat je hem zonder de eend ook al lekker vond. Groet Pien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spitskool salade
Facebook
WhatsApp
Pinterest