Het is weer eind van de maand, dus tijd om het recept van de foodblogswap online te zetten. Deze maand werd ik gekoppeld aan Tess van patisserie. Een prachtige site met heerlijke recepten. Zoals zij zelf zegt is het een bakblog met zoete en hartige recepten van over de hele wereld. Ik ga binnenkort zeker nog een gerecht van maken want het ziet er allemaal reuze lekker uit. Nu koos ik voor een hartig recept Indiase Samosa. Een lekker krokant en pittig hapje wat ik maakte toen vrienden kwamen eten. Ik had allemaal verschillende hapjes gemaakt waar onder deze variant van Samosa uit de oven. En ik kan je zeggen deze viel goed in de smaak.
Tess maakte het deeg van de samosa zelf en frituurde de Samosa’s. Ik koos voor filodeeg en bereiding in de oven. Ook gebruikte ik een paar andere ingredienten. De smaak was erg lekker. Deze komen hier zeker vaker op tafel te staan. Doop ze in een lekkere home made chilisaus en je zult dik tevreden zijn.
Samosa uit de oven
Dit heb je nodig voor ongeveer 20 stuks
20 velletjesdeeg
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl gemalen komijn
1 tl garam massala
½ tl kurkuma
1 tl gemalen korianderpoeder
½ tl chilipoeder (meer of minder naar smaak)
1 tl gemberpoeder
125 gr diepvries doperwten
250 gr aardappelen
zout en peper
olijfolie om filodeeg mee in te vetten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Laat het filodeeg ontdooien.
Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook ze 5 minuten. Dan zijn ze nog hard maar ze moeten nog in de oven en dan zijn ze precies goed.
Snipper de ui en knoflook en bak glazig in een beetje olie. Voeg alle kruiden (behalve de garam massala) toe en bak zachtjes even mee. Doe de aardappels en de bevroren doperwten er bij en bak 3 minuten even door. Voeg als laatste de garam massala toe en bak nog 1 minuutje door.
Rollen maar
Haal voorzichtig het filodeeg van elkaar. Nu ga je te werk alsof je loempia’s rolt. Leg 1 ervan op je werkblad met een punt naar beneden. Leg iets onder het midden een schepje van het aardappel/doperwten mengsel. Smeer de randen van de filodeeg in met olijfolie. Vouw de onderste punt over het mengsel. Vouw de zijkanten naar het midden naar binnen en rol netjes op. Leg op de met bakpapier of bakmat beklede bakplaat en zorg dat de sluitkant onder ligt. Ga zo door totdat het mengsel op is. Als laatste smeer je alle samosa’s nog een beetje in met olijfolie voordat ze de oven in gaan. Hierdoor worden ze wat knapperiger.
Bak de samosa’s in ongeveer 20 minuten goudbruin. En klaar is je samosa uit de oven. Serveer met een lekkere chilisaus.
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
2 reacties
Leuk om ze ook met filodeeg te maken en dan in de oven! Scheelt vast flink wat calorieën! Ik ga het zo ook eens proberen.
En ze worden lekker knapperig ook nog :-).