Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Rijk gevulde rucola salade (v)

Koken met restjes doe ik zeker 1 keer per week, ik noem het Instock Cooking. Zo ontstond deze rijk gevulde rucola salade. Ik kijk dan wat ik nog in huis heb wat op moet en maak er een nieuw gerecht van. Het werd een super voedzame salade die bovendien ook heel  vrolijk oogde door alle verschillende kleuren van de ingrediënten. Ik blijf het grappig vinden dat je door allemaal verschillende restjes bij elkaar te doen je vaak tot de lekkerste creaties komt. Dit recept kun je eigenlijk als een soort van basis gebruiken. Kijk in je (koel)kast wat er nog staat en wat op moet. Je kunt met groente lekkere combinaties maken voor een salade. Ik hoor graag wat voor salade jij hebt gemaakt met restjes. 

Rijk gevulde rucola salade

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rucola
3 wortels
3 stengels selderie
2 stronken lof
1 mango
100 gr pasta
6 el olijfolie
3 el witte wijn azijn

Zo maak je het
Pak een grote schaal want het in best een grote hoeveelheid als de salade klaar is. Schil de wortel en rasp hem grof. Snij de selderie en lof in dunne reepjes. Ik snij altijd de rucola ook een beetje kleiner omdat ik dat prettiger vind om te eten. Schil de mango en verwijder de pit. Dit doe je door van boven naar beneden met een scherp mes zo dicht mogelijk langs de pit te snijden. Snij wat er overblijft aan de zijkanten er ook af. Snij deze 4 stukken in kleine blokjes.
Maak een dressing van de olie en azijn. Voeg eventueel nog wat gedroogde kruiden toe welke jij lekker vindt. Ik deed er knoflookpoeder, bieslook en peper door. Hussel alles goed door elkaar.
Eet deze salade eventueel met een knapperig stokbrood erbij.

Instock Cooking doe ik zoals jullie weten vaker. Laatst maakte ik heerlijke soep van allemaal restjes. Die kun je zeker ook een keer proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Rijk gevulde rucola salade (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest