Eerder maakte ik al kleine hartige taartjes met spinazie. Nu wilde ik eens een grote quiche maken. En ik kan je zeggen die staat wat sneller in de oven dan die kleine taartjes. Ik voegde natuurlijk mandarijn toe maar nu ook extra noten voor een lekkere bite. Het leuke van filodeeg vind ik dat het zo lekker knapperig en krokant wordt als je het bakt. De randjes van de taart waren erg in trek toen we de taart aansneden.
Krokante quiche met spinazie
Dit heb je nodig voor 3 personen
10 velletjes filodeeg
flinke scheut olijfolie (om het filodeeg mee in te smeren)
2 el paneermeel
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gr verse spinazie
4 eieren
100 gr geraspte geitenkaas
100 gr gemengde noten
1 mandarijn
Zo maak je het
Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en de knoflook en doe wat olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg handje voor handje de spinazie toe. Blijf de spinazie omscheppen totdat hij slinkt en voeg dan weer een nieuw handje spinazie toe. Als je alle spinazie in de pan hebt laat je het vocht onder voortdurend roeren verdampen.
Doe de olijfolie in een bakje en pak er een bakkwast bij. Vet een quichevorm in met de olijfolie. Bestrijk velletjes filodeeg één voor één dun in met olijfolie en bekleed de quichevorm met de velletjes filodeeg. Laat ze lekker rommelig over de rand van de vorm hangen. Dan krijg je dat lekkere krokante randje ;-).
Strooi 2 el paneermeel over de met filodeeg beklede vorm en verdeel het over de bodem.
Klop in een kom de eieren los en voeg de geraspte geitenkaas en het spinaziemengsel toe. Pel de mandarijn en snij de partjes nog iets kleiner. Voeg ook toe en roer het mengsel nog een keer goed door en verdeel dit over de taartbodem. Sla met een koekenpan of deegroller de noten wat kleiner en strooi die ook over de taart.
Bakken maar
Schuif de quichevorm in het midden van de oven en bak de taart ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Wanneer de bovenkant van de taart droog is (het eimengsel is dan goed gestold) is de taart klaar.
Wij hadden met 3 personen genoeg aan deze taart. Wil je er met 4 personen van eten, maak er dan nog een frisse salade bij.
Eet smakelijk!!
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren