Crunchy chocolade bonbons

Chocolade bonbons kun je kopen voor visite maar Pienskeuken zou Pienskeuken niet zijn om een home made chocolade bonbons te bedenken. Met maar 4 ingrediënten maak je deze heerlijke bonbons. De basis bestaat uit kokosolie, cacao en honing. Je voegt dan naar eigen smaak iets toe. Misschien heb je al de cruesli in je voorraadkast staan, dan maak je er hele crunchy chocolade bonbons van. Maar je kunt er ook rozijn, rijstwafels, kokos, gehakte dadels of noten door doen. Deze bonbons zijn in 15 minuten gemaakt. Bij o.a. de Hema kun je mini muffinvormpjes kopen zodat je ze ook nog leuk kunt presenteren. Heb je die niet in huis, in een ijsklontjesmaker lukt het ook of gewoon op een bakpapiertje kleine hoopjes scheppen met een lepeltje. Wat je wilt.
Proef voordat je de vormpjes vult of je de chocola lekker vindt. Voeg naar smaak nog extra honing of cacao toe.

 

Chocolade bonbons

Dit heb je nodig voor ca. 12 stuks
4 el gesmolten kokosolie
2 el cacao
100 gram cruesli
handje rozijnen (of gehakte dadels – nog lekkerder)
1-2 el  honing

 

chocolade bonbons

 

Zo maak je het
Smelt wat kokosolie in een pannetje en schep  4 el in een beslagkom.
Voeg de rest van de ingrediënten erbij en meng goed door elkaar. Proef het en voeg naar smaak nog extra honing of cacao toe.
Schep de chocolade in kleine papieren muffinvormpjes en zet de vormpjes in een schaal, zodat ze goed rechtop blijven staan.
Zet de chocolade een uurtje in de koelkast voordat je ze eet.
Voor het geval je ze niet allemaal in één keer opeet bewaar ze dan in de koelkast 😉

Tip:
Je kunt i.p.v. de cruesli natuurlijk iets anders wat je lekker vindt toevoegen. Gemalen dadels met kokos, alleen kokos, gehakte noten en ga zo maar door, als het maar 100 gram is 😉 Wanneer je rijstwafels toevoegt moet je geen 100 gram aanhouden. Gebruik dan 1 rijstwafel, dat is genoeg.

 

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Crunchy chocolade bonbons
Facebook
WhatsApp
Pinterest