Deze maand deed ik natuurlijk weer mee aan de foodblogswap. Ik blijf het leuk vinden om van een andere foodblogger een lekker recept te kiezen en daar een eigen draai aan te geven. In de maand mei mocht ik iets kiezen van Slowfoody. Je vindt er heerlijke recepten die ze steeds weer bedenkt naast haar drukke leven als redactielid, freelancer en moeder van 3 jongens. In mijn speurtocht tussen haar recepten zag ik een salade van bulgur met kikkererwtenย waar ik een draai aan heb gegeven. Na een lange dag werken staat deze couscous salade met linzen binnen 20 minuten op tafel. “Deze salade willen wij wel veel vaker eten, deze is goed gelukt :-)” was de reactie van de mannen aan tafel. Op de laatste dag van de maand toch nog geslaagd voor een lekker foodblogswap recept.
Couscous salade met linzen
Dit heb je nodig voor 4 personen
Voor de salade:
200 gram couscous
1 kruiden bouillonblokje
halve rode paprika
3 lente-uitjes
1 blik linzen
1 wortel
Voor de dressing:
sap van 1 citroen
mespuntje mosterd
1 el honing of rijststroop
50 ml milde olijfolie
Voor de garnering
2-3 el granaatappel pitjes
100 gram feta
klein handje verse basilicum
Zo maak je het
Kook water en doe de couscous in een schaal. Verkruimel het bouillonblokje en doe bij de couscous. Schenk zoveel kokend water op de couscous dat de couscous net onder water staat. Roer even goed door zodat de bouillon zich over de couscous verspreidt. Dek de schaal couscous af met een bord.
Snij de paprika in kleine blokjes, de bosui en de wortel in dunne reepjes.
Doe de linzen vanuit het blik in een vergiet en spoel de linzen af.
Maak een dressing van de citroen, mosterd, honing en olijfolie. Check of de couscous gaar is. Doe de couscous in een grote serveerschaal. Voeg de paprika, lente ui, linzen en wortel toe en meng alles goed door. Schenk ook de dressing over de salade en spatel nog even voorzichtig door.
Snij de feta in kleine blokjes en snipper de basilicum fijn. Verdeel, als garnering de feta, granaatappel pitjes en de fijngesneden basilicum over de salade.
Serveer direct.
Geniet ervan.
TIP: Heb je na het eten nog wat van deze heerlijke salade over. Zet de salade dan afgedekt in de koelkast, heb je voor de volgende dag een heerlijke lunch om mee te nemen naar je werk.BewarenBewaren