Chocolade cruesli

Het ontbijt is het belangrijkste moment van de dag. Hiermee zet je je motor aan voor de dag. In Pienskeuken begint de dag vaak met een lekkere cruesli. Natuurlijk met vers fruit erdoor. Deze chocolade cruesli maakte ik van de week en die was zo lekker dat ik hem zeker met jullie wil delen. Het is eigenlijk redelijk gelijk aan de gewone cruesli die ik in mijn voorraadkast heb staan, maar net met iets extra waardoor hij nog lekkerder is. In Pienswinkel vind je een speciaal  voor de verkoop ontwikkelde  chocolade cruesli  die ik speciaal voor jou  maak. Deze is zoooo lekker.

Chocolade cruesli

Ingrediënten
400 gr havervlokken en/of spelt- rogge- quinoavlokken
50 gr zaden
2 el cacao
80 gr honing of rijststroop
40 gr zonnebloemolie
1 snufje zout
100 gr gemengde noten
50 gr krenten

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat of braadslee.
Leg de gemengde noten op een schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en sla en er met een deegroller of koekenpan op. Niet te hard natuurlijk, want het moet geen notengruis worden 🙂 Doe de noten in een beslagkom en voeg de havervlokken, zaden, zout en de cacao toe en roer goed door.
Voeg de vloeibare ingrediënten toe en roer alles goed door. Dit kun je natuurlijk ook met je handen doen 😉

Verdeel het mengsel over de bakplaat (of braadslede) en bak het geheel 20 minuten. Roer het iedere 5 minuten even door want het kan snel gaan dus blijf in de buurt van je oven.
Voeg na het bakken, eventueel de krenten of ander gedroogd fruit toe.
Laat goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte verpakking. Geniet ervan met wat kwark of (Griekse) yoghurt en vers fruit!

chocolade cruesli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Chocolade cruesli
Facebook
WhatsApp
Pinterest