Bruine bonen burger

In mijn zoektocht naar een lekkere burger probeer ik zoveel mogelijk variaties te maken. Vandaag  de bruine bonen burger. En laat dit nu een ontzettende lekkere burger zijn. Voor het bakken zag hij er een beetje bleekjes. Eenmaal in een klein laagje olie gebakken kreeg hij een aantrekkelijk  kleurtje. En de smaak was ook nog eens super lekker.
Tijdens het eten van een nieuw recept is het vaak de vraag: is het blog-waardig. Gelukkig kwam deze bruine bonen burger er met een cijfer 8 van het testpanel goed door. Dus reden genoeg om hem met jullie te delen. En laat deze burger ook nog eens vegetarisch zijn. Dat is ook weer mooi meegenomen. In het jaar van de boon kan deze burger zeker niet ontbreken.

Bruine bonen burger

Ingrediënten voor 2 personen
1 klein potje bruine bonen (360 gram)
50 gr havermout
2 bosui
1 rode peper
½ gele paprika
1 ons feta

Zo maak je het
Als je de burgers in de oven wilt bakken, verwarm dan de oven voor op 180 graden.
Doe de bruine bonen in een vergiet en spoel ze onder de kraan af. Doe in de keukenmachine maar zet 2 eetlepels bruine bonen apart. Maal even rond. Voeg de havermout toe en maal weer even. Het hoeft niet helemaal glad te worden. Een beetje structuur is juist wel leuk. Doe het mengsel in een beslagkom. Snipper de bosui, rode peper, feta en de paprika. Spatel dit voorzichtig door het mengsel. Voeg ook de apart gehouden bruine bonen toe. Vorm met natte handen of met behulp van een kookring burgers. Ik maakte de burgers ‘s morgens en zette ze tot gebruik in de koelkast. Uit deze hoeveelheid haal je 4 burgers.

Bereiding in koekenpan: Laat een beetje olie warm worden in een koekenpan en leg voorzichtig de burgers in de pan. Bak ze aan beide kanten mooi bruin. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant. Draai ze in ieder geval pas om als ze ook echt al een beetje bruin zijn.

Bereiding in de oven: Leg de burgers in een met bakpapier of bakmat beklede ovenschaal. Bak de burgers in ongeveer 30 minuten gaar en warm. Draai ze halverwege de baktijd even om. Ze worden in de oven niet zo bruin als in de koekenpan. Ik heb de laatste 2 minuten de grill nog even aangezet. Hierdoor kregen ze een beetje knapperig korstje van.
Wij aten er een wortelsalade bij. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Bruine bonen burger
Facebook
WhatsApp
Pinterest