Abrikozen energie repen

Zoals jullie misschien weten loop ik hard. Op mijn bucket list staat dit jaar een halve marathon lopen. Tot nu toe gaat de voorbereiding daarvoor goed. Om na het sporten mijn lichaam weer een goede boost te geven maak ik deze super gezonde abrikozen energie repen. Met een  keukenmachine draai je heel makkelijk het “deeg” voor deze repen. Je kunt er balletjes van maken of je snijdt er mooie repen van. Rol ze eventueel nog door geraspte kokos zodat ze minder plakken. Maar ik vind het niet erg dat ze lekker plakkerig zijn. Tijdens de training of mijn lange duurlopen kijk ik altijd uit naar dit lekkers. Maak jij het ook eens??
Ook leuk om te vertellen. Ik loop deze wedstrijd  in een prachtig shirt van een loopmaatje van mij, met de tekst Run d’Huët. Zij zamelt geld in voor een goed doel: het opknappen van de binnentuin van de afdeling Oncologie van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.

Update: inmiddels is de binnentuin gerealiseerd. Super gaaf dat de patiënten van het Spaarne Gasthuis nu ervan kunnen genieten. 

Abrikozen energie repen

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks
75 gram gemengde noten (ongezouten)
75 gram gedroogde abrikozen
90 gr verse dadels
50 gr krenten

Zo maak je het
Ontpit de dadels. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (met een krachtige motor) en maal het fijn. Deze repen kun je helaas niet met een staafmixer maken. Een staafmixer heeft geen krachtige motor voor dit plakkerige goedje. Het wordt echt een plakkerig geheel. Voeg anders nog een paar ontpitte dadels toe of extra krenten.
Maak een plak of bal van het mengsel en wikkel het in huishoudfolie. Leg dit een uur of langer in de koelkast zodat het door en door koud is.
Pak een stuk bakpapier of folie en rol het met behulp van een deegrol of lege fles tot een vierkante plak. Snij met een mes het formaat reep dat jij wilt. Of gebruik je pizza snijder om er mooie repen van te maken. Wikkel ze per stuk in een stukje folie of bakpapier en leg ze in de koelkast terug. De repen blijven zeker twee weken goed, maar ik weet zeker dat ze eerder op zijn.

Ook lekker om na een zware training of duurloop te eten zijn deze heerlijke energie repen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Abrikozen energie repen
Facebook
WhatsApp
Pinterest