Bosvruchten bliss balls

Als wij met vrienden hebben afgesproken neem ik vaak iets mee wat ik zelf gemaakt heb. Ik verpak het dan leuk in een weckpot of bonbondoosje. Er wordt altijd enthousiast gereageerd en soms ook direct van geproefd. Laatst nam ik deze lekkere bosvruchten bliss balls mee die ik in een mooi bonbondoosje verpakte. En laten die nu eens super lekker zijn geworden. Dus, ga jij binnenkort ergens op visite en wil je de blits maken? Met deze bliss balls scoor je punten :-).

 

Bosvruchten bliss balls

 

Dit heb je nodig
bliss balls:
150 gr Medjols dadels
50 gr (glutenvrije) havermout
50 gr geraspte kokos
80 gr gemengde noten
80 gr diepvries bosvruchten / roodfruit
40 gr gesmolten kokosolie
garnering:
geraspte kokos

bosvruchten bliss balls

 

Zo maak je het
Laat de bosvruchten ontdooien. Ontpit de dadels en doe deze samen met de havermout, kokos en gemengde noten in de keukenmachine. Laat even draaien en voeg dan de ontdooide bosvruchten en de gesmolten kokosolie toe. Meng alles goed door zodat er een soort van deegbal ontstaat. Als alles goed gemengd is kun je er balletjes van draaien. Ik woog steeds zo’n 20 gram af, maar groter kun je ze natuurlijk ook maken.

Draai er mooie balletjes van en leg ze eventueel even in een bakje met geraspte kokos. Rol de balletjes dan door de kokos. Hierdoor blijven ze niet aan elkaar plakken en het staat ook leuk zo’n wit jasje.

Verpak ze in een doosje of mooi zakje en leg ze op een mooi schaaltje en serveer ze.

Het beste kun je ze in de koelkast bewaren. Ze blijven zeker 2 weken goed. Maar zeker weten dat ze al eerder op zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Bosvruchten bliss balls
Facebook
WhatsApp
Pinterest