Het komt regelmatig voor dat ik nog allemaal ingrediënten in de koelkast heb staan die op moeten. Soms komen daar heerlijke gerechten uit zoals deze heerlijke rucola salade. Het voordeel was dat ik van mijn restjes afkwam ten tweede stond ik niet al te lang in de keuken.
Rucola salade
Ingrediënten voor 2 personen
125 gram rucola
100 gram Italiaanse ham / pancetta
1/2 pakje feta
1 tomaat
1 avocado
1 gele paprika
6 el olijfolie
2 el balsamico azijn
1 tl honing
1 tl mosterd
beetje citroensap
knoflookpoeder
kruiden naar smaak
Zo maak je het
Pak een grote serveerschaal. Maak daarin een dressing van olie en balsamico azijn, honing, mosterd, knoflookpoeder en kruiden. Voeg de rucola toe.
Snij de avocado door midden en haal de pit eruit. Snij het vruchtvlees van horizontaal en verticaal door en schep het uit de schil met een lepel.
Verwarm een koekenpan en een grillpan. Snij de paprika in grote stukken en leg die in de grillpan. Doe de Italiaanse ham in de koekenpan om te bakken.
Schud de paprika regelmatig. Draai de ham af en toe om, zodat hij lekker krokant wordt.
Snij of brokkel de feta. Doe dit bij de rucola en hussel door.
Als de paprika en ham goed zijn leg je dit op de rucola. Hussel het nogmaals licht door en serveer direct.
Eventueel doe je hier nog een broodje bij maar zonder is het een prima maaltijdsalade.
Eet smakelijk.