Voor de foodblogswap van februari werd ik gekoppeld aan de site van Marco en Veronique. Zij hebben twee prachtige sites. Een Engels en een Nederlandse site Ohmydish genaamd. Een overzichtelijke site met heerlijke gerechten. Op de foto’s die zij van hun keuken hebben gemaakt, ben ik helemaal verliefd geworden. Zo’n keuken zou ik ook wel willen hebben. Ik vond het lastig om een keuze te maken maar uiteindelijk viel mijn oog op risotto. Aangezien de Italiaanse vriendin van één van onze kinderen sinds kort bij ons woont eten we vaker Italiaans. Zij had laatst een heerlijke risotto gemaakt dat ik haar wilde verrassen met deze risotto met asperges en doperwten. Ik voegde verse doperwten i.p.v. uit een blikje en serveerde het op een bedje rucola. Dit gerecht komt hier zeker vaker op tafel. Dank jullie wel Marco en Veronique voor dit lekkere recept.
Risotto met asperges en doperwten
Dit heb je nodig voor 4 personen
1 pak risotto
1 bos groene asperges
200 gr diepvries doperwten
2 grote tenen knoflook
1 ui
2 kruiden bouillonblokjes
150 gr Parmezaanse kaas
150 gr rucola
10 el olijfolie
5 el witte wijn azijn
Zo maak je het
Kook water in de waterkoker. Maak een dressing van de olie en azijn en zet apart.
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de asperges in stukken. Leg de topjes van de asperges even apart. Doe kokend water in een pan. Doe de stukken asperges (behalve de topjes)in de pan en kook 10 minuten. Voeg na 10 minuten de topjes en de doperwten toe en kook nog een kleine 10 minuten.
Schenk 1 liter gekookt water in een maatbeker en los de bouillon blokjes erin op.
Risotto
Ga ondertussen aan de gang met de risotto. Pak een pan met dikke bodem, schenk wat olijfolie erin en fruit de ui en knoflook twee minuten aan. Voeg de risotto toe en roer goed door. Voeg een grote soeplepel bouillon toe en ga roeren. Je blijft continu roeren zodat de risotto de bouillon opneemt. Je voegt pas weer een lepel bouillon toe als al het vocht is opgenomen door de risotto. Als het goed is is na ongeveer 20 minuten van roeren, bouillon toevoegen en roeren de risotto gaar. Proef even of dat het geval is. Je proeft het snel genoeg. De risotto moet lekker zacht zijn, dat is hij goed gaar. Ga anders nog door met bouillon toevoegen. Heb je bouillon te kort, voeg dan gewoon een lepel heet water toe. Er zit al genoeg bouillon in de risotto dus water is prima.
Strooi de Parmezaanse kaas door de risotto en roer goed door. In de tussentijd zullen de stukken asperges ook gaar zijn. Giet deze af en voeg toe aan de risotto. Roer voorzichtig door.
Pak vier borden en leg op ieder bord een klein beetje rucola. Verdeel de dressing over de vier borden. Ik gebruikte een kookring om de risotto in een mooi toefje op de rucola te leggen. Je kunt ook gewoon een portie met een lepel op de rucola serveren. Dat doet niets af aan de smaak natuurlijk. Zet de borden direct op tafel en ga genieten van deze risotto met asperges en doperwten. Hier werden de borden schoon gelikt, zo lekker vonden ze het ;-).