Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Glutenvrije espresso bliss balls

Laatst had ik een familiedag waar ik iets lekkers mee wilde nemen. De gastvrouw gaf alleen aan dat het vegan, glutenvrije, zonder noten en zonder chocolade moest zijn. Oeps, allemaal ingrediënten die ik veel gebruik maar des te meer een uitdaging om iets lekkers te maken zodat iedereen met een allergie of intolerantie ervan kon smullen. En wonder boven wonder lukte dit ook nog eens reuze goed. Om deze glutenvrije espresso bliss balls werd gevochten (niet echt hoor, maar ze vielen goed in de smaak). Dus heb jij, of iemand in jouw omgeving, een allergie of intolerantie voor een van deze ingredienten? Maak dan in minder dan 10 minuten deze bliss balls.

 

Glutenvrije espresso bliss balls

Dit heb je nodig
150 gram dadels
75 gram glutenvrije havermout
80 gram zaden / pitten mengsel (ik gebruikte zonnebloem-, pompoenpitten en lijnzaad)
30 gram kokosolie
40 gram geraspte kokos
90 gram vers gezette espresso koffie
Garnering
geraspte kokos

 

glutenvrije espresso bliss balls

 

Zo maak je het
Smelt de kokosolie. Doe alle droge ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg nu de gesmolten kokosolie en de espresso toe. Laat de machine nog even draaien totdat het aan de kom blijft plakken. Haal nu het “deeg” uit de kom en weeg steeds 20 tot 25 gram af. Draai hier een mooie bliss balls van. Doe een flinke schep geraspte kokos in een schaaltje. Rol de bliss balls door de geraspte kokos zodat de balls rondom met kokos bedekt zijn. Hierdoor blijven ze niet zo plakken en kun je ze ook zonder dat je vingers vies worden oppakken. Bewaar de bliss balls in een afgesloten bakje in de koelkast. Ze blijven zeker 1 week heerlijk.

Heb jij nu de smaak te pakken om bliss balls te maken. Kijk dan ook eens naar deze frisse bosvruchten bliss balls.

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Glutenvrije espresso bliss balls
Facebook
WhatsApp
Pinterest