Al geruime tijd volg ik Marike Bol. Zij maakt heerlijke glutenvrije recepten. Niet dat ik glutenvrij eet. Vaak gebruik ik bij haar recepten de niet glutenvrije melen. Laatst heb ik haar nieuwste boek “Echt lekker glutenvrij” gekocht. Een boek met prachtige foto’s en heerlijke recepten. Haar kinderen bakken regelmatig mee. Zo leuk hoe zij haar kinderen hierbij betrekt.
Nu zag ik een mini appeltaartje langs komen. Ik paste het een klein beetje aan en zo ontstond deze appeltaart muffin. Ik moest snel zijn om een foto te maken, want in-no-time waren ze allemaal op, zo lekker zijn deze muffins. Hier blijf je van eten.
Appeltaart muffin
Dit heb je nodig
bodem muffin:
80 gr amandelmeel
70 gr (glutenvrije) havermeel
2 tl koekkruiden
40 gr kokosbloesemsuiker
50 gr appelmoes
40 gr gesmolten kokosolie
spijs voor de vulling:
80 gr amandelmeel
1 tl citroensap
30 gr rijststroop
appelvulling:
1 appel
2 tl koekkruiden
25 gr rijststroop
Topping:
gemengde noten stukjes
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
Vul een muffinvorm met muffinvormpje. Ik gebruik deze papieren muffinvormpjes van Baktotaal. Ik zet deze muffinvormpjes in een metalen muffinvorm. Zo bak je mooie muffins, krijg je ze goed uit de vorm en doordat de papieren muffinvormpjes van bakpapier zijn gemaakt laat de muffin na het bakken ook goed los. Win win dus.
Doe alle ingrediënten voor de bodem van de muffin in een kom en meng er een deeg van. Als het te droog is voeg dan een klein scheutje water toe. Als het te nat is voeg je nog een beetje amandelmeel toe. Vorm 6 kleine balletjes van ca. 50 gram. Leg die in de muffinvormpjes en maak er een soort van kommetje van. Een opstaand randje zodat je er iets in kan doen.
Natuurlijk super lekker met spijs
Aangezien ik fan ben van spijs, heb ik ook een spijslaagje aan deze mini appelmuffin toegevoegd. Weeg de ingrediënten voor het spijs af en meng door elkaar. Ik vind het lekker als het spijs niet te massief is. Daarom voegde ik nog een klein scheutje water toe. Als je van dikker spijs houdt, moet je dat water natuurlijk weglaten. Verdeel het spijs ook in 6 gelijke porties en druk die voorzichtig in de holletjes van de muffin.
Schil de appel, haal het klokkenhuis eruit en snij de appel in kleine blokjes. Doe de appel in een hittebestendig schaaltje en zet 30 seconden op vol vermogen in de magnetron. Haal uit de magnetron en voeg de rijststroop en koekkruiden toe. Meng alles goed door. Verdeel dan ook de appelstukjes in 6 gelijke porties en schep die bovenop het spijs. Strooi er eventueel nog wat stukjes gemengde noten als topping op.
Schuif de muffinvorm op een rooster de oven in en bak ze in ca. 30 minuten mooi bruin. Laat afkoelen, al hoe wel deze appeltaart muffin als hij nog een beetje warm is, echt verrukkelijk is.
En heb je nu trek in een grote appeltaart. Natuurlijk vind je die ook op mijn blog. Neem dan snel hier een kijkje