Tonijnburgers

Tonijnburgers, ja lekker. Bijna iedere week staat er wel een burger bij Pienskeuken op tafel. Vandaag wilde ik deze eens proberen. Het is trouwens heel gezond om 1 of 2 keer per week vette vis te eten. Tonijn hoort bij de vette vissoorten. Er staan altijd wel een aantal blikjes in de voorraadkast. Je kunt met de tonijn in blik zoveel lekkere gerechten maken. Een blikje tonijn door de pasta of een lekkere salade. Echt super goed. Deze tonijnburgers maak je met maar 3 ingrediรซnten (en natuurlijk wat kruiden).

 

Tonijnburgers

Dit heb je nodig voor 4 personen
2 blikje tonijn in water (130-150 gr)
3 eieren
snufje zout/peper
1 tl gedroogde peterselie
snufje cayennepeper
paneermeel, beschuit of quinoa vlokken voor een glutenvrije burger

 

tonijnburgers

 

Zo maak je het
Laat de tonijn goed uitlekken. Doe de tonijn in een kom en voeg de eieren en de kruiden toe.
Meng alles goed door elkaar en voeg daarna paneermeel toe totdat je uiteindelijk een stevige massa hebt. Vorm met natte handen 4 burgertjes.
Doe een beetje olie in een pan en bak de tonijnburgers circa 2-3 minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn.
Dit wordt smikkelen en smullen!!

Eet de tonijnburgers op een broodje of met een groene salade. Eventueel kun je er nog een knoflooksausje op basis van yoghurt bij maken.

2 reacties

  1. Vanavond deze heerlijke tonijnburger gemaakt.
    Heel makkelijk en zo klaar!
    Ik wist niet dat warme tonijn zo lekker was!
    Een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Tonijnburgers
Facebook
WhatsApp
Pinterest