Zoete aardappel sperziebonen schotel

Sinds een tijdje heb ik de zoete aardappel ontdekt. Wat is dat toch een lekkere groente. Je kunt hem in zoveel gerechten combineren. Hij gaat in Pienskeuken onder andere ook door een frisse salade. Het staat niet alleen heel vrolijk dat mooie oranje van de zoete aardappel, maar het smaakt echt super. Vandaag wilde ik even snel iets in elkaar draaien voor vanavond. Deze lekkere zoete aardappel sperziebonen schotel toverde ik in mijn keuken. Hij staat afgedekt te wachten in de koelkast totdat hij lekker knapperig wordt gebakken in de oven ‘s avonds. Trouwens weet je dat je deze schotel ook prima zonder dat hij verder in de oven is geweest kunt eten. Ik vind het alleen lekkerder als de aardappels een beetje knapperig zijn. Zonder oven zet je deze maaltijd binnen een twintig minuten op tafel.

 

 

Zoete aardappel sperziebonen schotel

Dit heb je nodig voor 3 personen
2 grote zoete aardappels
300 gr sperziebonen
125 gr gerookte spekblokjes (of vegetarische spekreepjes)
1 grote ui 3 tenen knoflook
1 rode peper (½ als je van iets minder pittig houdt)
1 tl zoete paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm

 

zoete aardappel sperziebonen

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hoeft niet als je hem niet knapperig wilt eten. Deze zoete aardappel sperziebonen schotel is ook al lekker als je hem gehusseld hebt.
Schil de zoete aardappels en snij in ‘hapklare’ stukken. Maak de sperziebonen schoon en snij ze doormidden. Spoel de aardappels en sperziebonen onder de kraan even af en zet afgedekt 8 minuten op vol vermogen in de magnetron. Als het klaar is zet je het apart.
Snipper de ui, knoflook en de Spaanse peper en fruit dit aan in een koekenpan met een beetje olijfolie.
Schep uit de pan en doe dit bij de groente. Bak in dezelfde pan de spekjes in 4 minuten. Doe ook de spekjes bij de groente. Voeg de kruiden toe en hussel voorzichtig met een spatel door elkaar. Wanneer je hem al wilt eten, ga je er nu al lekker van genieten. Vet anders een ovenschaal in en schep alles in de ovenschaal. Bak het in ongeveer 15 minuten knapperig.

Tip:
Wanneer je deze schotel van te voren maakt, zet hem dan totdat je hem gaat bakken afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de zoete aardappel sperziebonen schotel in ongeveer 35 minuten knapperig.

Eet smakelijk!!

Ben jij ook zo gek op zoete aardappel?? Laat het mij weten wat jij er allemaal mee maakt via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

9 reacties

  1. Dit is echt steeds weer een terugkomend recept, heerlijk gewoon!
    Vaak maak ik er ook nog gegrilde paprika’s bij

  2. Wat doe je met de zoete aardappel om ze gaar te mAken? Ook in de magnetron? Want als je het niet in de oven zet, eet je rauwe aardappel

    1. Dorine, Je gaart de zoete aardappel en de sperziebonen al in de magnetron. Heb het iets anders omschreven nu in het recept vermeld. Heb je het al gegeten??? Hoe vond je het??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zoete aardappel sperziebonen schotel
Facebook
WhatsApp
Pinterest