Inmiddels staan er al meer recepten met de Peas maker stukjes op Pienskeuken. Ik ben fan van dit product. Laatst heb ik weer een doos bij ze gekocht. Ik probeer nu veel van mijn recepten met deze stukjes uit en ook deze shoarma wrap is een blijvertje kan ik zeggen. Denk er alleen wel aan dat als je deze shoarma wrap maakt de knoflooksaus nogal heftig is. In deze Corana tijd maakt dat niet zoveel uit, want we moeten toch 1,5 meter afstand houden :-). Ik had nog net op tijd om er een foto van te maken, want deze vega shoarma wrap was in no-time op.
Vega shoarma wrap
Dit heb je nodig voor 2 personen
Shoarma wrap:
50 gr Peas maker
1 tl bouillonpoeder of ½ bouillonblokje
1 ½ tl shoarmakruiden
mespuntje chilivlokken
3 (volkoren)wraps
5 champignons
1 tomaat
Knoflooksaus:
2 of meer knoflooktenen
1 bosui
draai peper
4 tot 6 el kwark of yoghurt
Zo maak je de shoarma wrap
Los de bouillon op in een bakje met een beetje kokend water. Voeg de Peas maker stukje toe. Schenk nog meer kokend water bij zodat de stukjes goed in contact met de bouillon komen. Laat de stukjes 5 minuten wellen in de bouillon.
Giet af en laat even uitlekken.
Snij de champignon en tomaat in stukjes.
Doe een beetje olie in een koekenpan, voeg de uitgelekte Peas maker stukjes samen met de shoarmakruiden en de chilivlokken toe en bak rondom aan. Voeg de gesneden groenten toe en bak ongeveer 5 minuten zodat de champignons zijn geslonken en het meeste vocht van de tomaten is verdampt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de wraps er op. Ik heb het mengsel verdeeld over de drie wraps en klapte de wrap dubbel. Zo worden de wraps lekker knapperig tijdens het bakken. Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in en bak de shoarma wraps in ongeveer 20 minuten bruin en krokant.
Zo maak je de knoflooksaus
Doe de kwark of yoghurt in een schaaltje. Snij de bosui in hele dunne ringen en pers de knoflooktenen. Voeg toe aan de kwark/yoghurt en roer goed door. Doe er nog een lekkere draai peper bij en klaar ben je.