Type what you are searching for:

Vega kipkerrie salade met gebakken peasmaker

Pienskeuken / Hartig  / Vega kipkerrie salade met gebakken peasmaker
vega kipkerrie salade

Vega kipkerrie salade met gebakken peasmaker

Dit weekend maakte ik met de vegan peasmaker stukjes een mega lekkere vega kipkerrie salade. Deze salade smaakt op en top naar kerrie en ik gaf hem een klein beetje pit. Ik liet hem proeven aan manlief. “Is dit nu vega?? Daar proef je niets van. Wat is dit lekker zeg” was zijn reactie. Missie geslaagd.

Op een broodje en een toastje smaakte deze salade verrukkelijk. Reden genoeg dus om dit recept met jullie zo snel mogelijk te delen. Hoe je deze vega kipkerrie salade maakt, lees je hieronder. Ik ben helemaal fan van dit product. Iedere keer verbaas ik mij er weer over wat je ermee kunt maken. Eerder maakte ik met de peasmaker stukjes heerlijke andere gerechten, zoals een preischotel, bami en pittige balletjes. Allemaal heerlijke gerechten die hier vaker op tafel staan.

 Vega kipkerrie salade met gebakken peasmaker

Ingrediënten voor 2 personenvega kipkerrie salade
50 gr peasmaker stukjes
1 tl bouillonpoeder (kwart blokje)
2 tl kerriepoeder
50 gr yoghurt (wil je vegan, gebruik dan een plantaardige yoghurt)
½  tl knoflookpoeder
1 bosui
draai peper + zout

Zo maak je het
Doe de peasmaker stukjes in een schaaltje en schenk er kokend water bij. Voeg ook de bouillonpoeder en 1 tl kerriepoeder toe aan het water. Roer alles even goed door en laat de stukjes ca. 5 minuten wellen.
Snij in de tussentijd de bosui in smalle ringen.
Giet de peasmaker stukjes af in een vergiet. Zet een koekenpan op het vuur en doe een klein scheutje olie in de pan. Doe nu de uitgelekte gewelde peasmaker stukjes in de koekenpan en bak ze bruin. Voeg eventueel nog wat olie toe als het aan dreigt te bakken.

Doe in een schaaltje de (plantaardige) yoghurt, 1 tl kerriepoeder, knoflookpoeder en de klein gesneden bosui. Meng alles even goed door.
Als de stukjes lekker bruin gebakken zijn, schep je in het schaaltje bij de gekruide yoghurt. Roer alles goed door. Proef of je tevreden bent en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.Wanneer je de vega kipkerrie salade te droog vindt, voeg dan nog wat (plantaardige) yoghurt toe. Laat het afkoelen in de koelkast. Als je de vega kipkerrie salade in het schaaltje serveert, strooi er dan nog wat paprika over. Hoeft niet hoor, maar ik vond het wel gezellig staan ;-).

Serveer op een (geroosterde) boterham of lekker grof bruin broodje, op een toastje of smeer het op een wrap. Het kan allemaal. Deze salade ga ik zeker te weten vaker maken. Hij zit eigenlijk zo in elkaar en je blijft hiervan eten.

vega kipkerrie salade

 

No Comments
Leave a Comment