Search
Close this search box.
Spruitjes burger

Deze maand doe ik voor eerst mee aan de foodblogswap. Dit houdt in dat je van een andere foodblogger een recept kiest en er je eigen draai aan geeft. Ik mocht een recept maken van Marloes van Spruitjes zijn niet vies (ik vind spruitjes inmiddels echt niet vies meer  🙂 ) Natuurlijk werd het een gerecht met spruitjes. Ik gaf haar  geroerbakte spruitjes een Pienskeuken-draai en maakte een spruitjes burger. Toen ze klaar waren, waren wij dik tevreden. Het werden lekker zachte, smeuïge burgers die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze blijven wel een beetje zacht, maar dat vonden wij niet erg. Het smaakte wel erg goed bij een knapperige salade. Zeker voor herhaling vatbaar. En heb jij nou geen zin om vieze handen te krijgen?? Doe dan het spruitjesmengsel in een ovenschaal.  Dat werkt natuurlijk ook prima  🙂
Wanneer je zelf de spruitjes schoon wilt maken, best een leuk klusje hoor, koop dan 500 gram spruitjes. Er blijft dan ongeveer 300 gram schoongemaakte spruitjes van over.

Spruitjes burger

Ingrediënten voor 8 burgers
300 gr spruitjes, schoongemaakt
1 rode peper
200 gr kikkererwten
1 sjalot
2 tenen knoflook
2 tl rozemarijn
1 tl Worcestersaus
100 gr feta

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de spruitjes schoon in een vergiet. Zet ze afgedekt 6 minuten op vol vermogen in de magnetron. Ik gebruik altijd de beslagkom en leg daar een bord overheen. Dit werkt prima.
Giet het vocht af van de kikkererwten. Je hebt niet het hele blik nodig.
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en puls (dat is steeds even kort draaien en dan weer stoppen) tot je een mooi mengsel krijgt. Zelf vind ik het mooi om nog een klein beetje structuur te zien van de ingrediënten.
Maak er mooie burgers van. Dit gaat makkelijker wanneer je je handen een beetje nat maakt. Dan blijft het niet zo aan je handen plakken. Ik haalde er 8 burgers uit. Maar je het mengsel ook gewoon in een ingevette ovenschaal scheppen en dan in de oven schuiven. Wat jij wilt!
Vet een ovenschaal in met olie en leg de spruitjes burgers erin.
Zet de burgers, totdat ze de oven ingaan, afgedekt in de koelkast.
Na ongeveer 20 minuten zijn ze lekker warm en kun je meteen aanvallen.
Zo heb je een gezonde, voedzame en een bijna vegetarische maaltijd. Door die ene theeleopel Worcestersaus is dit gerecht net niet 100% vegetarisch 😐 .Eet smakelijk!!

Heb jij de spruitjes burger ook gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik best wel leuk!

spruitjes burger foodblogswap januari

3 reacties

  1. Ojee… vega-zeikerd-alarm! Ik ben er zelf (als doorgewinterd vegetarier) pas achtergekomen, daarom wilde ik het even delen. In Worcestersaus zit ansjovis, dus is niet helemáál vegetarisch… Heel moeilijk te vervangen die stomme/lekkere Worcestersaus. In ieder geval superbedankt voor het leuke recept, want ik vind het wel heel origineel en ga ‘m zelf gauw maken, want het is echt spruitentijd! Groetjes Leonie van Veggie Variation:)

    1. Hoi Leonie,
      Ik vind je absoluut geen vega-zeikerd hoor. Ben enorm blij met jouw opmerking. Ik zal het veranderen in het recept. Ben benieuwd wat jij als vervanger gebruikt in dit spruitjes gerecht i.p.v. de Worcestersaus??
      Groetjes, Pauline

      1. Gelukkig:) Spruitjes combineren fantastisch met balsamico, dus misschien balsamico crema, zodat de vochtbalans goed blijft. Ik ga misschien vanmiddag nog experimenteren met een spruitjesburger, ik laat je weten hoe dat afloopt!
        Groetjes, Leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spruitjes burger
Facebook
WhatsApp
Pinterest