Salade in een pot (v)

Een salade in een pot als lunch is toch een ware traktatie. Dat is het makkelijkst als je gewoon thuis bent. Maar ook als je moet werken kun je prima een home made salade meenemen. Hoe dan?? Nou, gewoon salade in een pot met een deksel erop.
Het geheim van de perfecte salade in een pot is dat je de pot in de goede volgorde vult. Zo blijft de salade lekker vers. Je kunt gewoon op zondagavond een aantal potten in je koelkast zetten om mee te nemen naar je werk. Je vult de potten van zwaar naar licht en van nat naar droog. Begin altijd met een dressing. Daarop doe je komkommer, selderij en/of bosui. Vervolgens stop je als je wilt pasta, kikkererwten of linzen in de pot. Daarna blokjes kip, tomaat of een eitje en daarop olijfjes en feta. Stop daarna de pot vol met ijsbergsla of rucola of andere sla.

salade in een pot

Alle ingrediënten netjes in een rijtje

  • De eerste laag is de dressing naar keuze. Door met een vloeistof te beginnen kan het je verse, knapperige slablaadjes niet raken.
  • De volgende laag is de hardere groente of fruit soorten. Denk aan wortels, komkommers of paprika.
  • De laag die daarop volgt is de koolhydraatrijke laag. Dus pasta, rijst, aardappelen of bonen.
  • Als je de salade dezelfde of de volgende dag gaat eten, dan kun je de volgende laag voorzien van eiwitrijke ingrediënten. Denk aan gerookte kipfilet, gekookt ei, tonijn uit blik, ham of tofoe.
  • Beleg de volgende laag met zachtere groente of fruit soorten. (Zongedroogde) Tomaatjes, mais, druiven, etc.
  • Voeg eventueel nog wat zaden, pitten of noten toe;
  • Maak de laatste laag van de salade af door de pot vol te proppen met groene bladgroenten;
  • Je perfecte salade is af!

Shaken en serveren maar

Het enige wat je bij de lunch nog hoeft te doen is de pot een beetje te schudden, zodat de dressing zich over de salade verspreidt. Draai de pot boven een diep bord om en geniet van je heerlijke home made salade. Super makkelijk, gezond en snel. Misschien een overbodige tip, maar denk er wel aan dat je de pot voorzichtig vervoerd. Dus rennen voor de trein of bus kun je beter niet doen, anders is al je werk voor niets geweest 😉

Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

2 reacties

  1. Hoi Pienskeuken,

    Ik wil dit ook gaan proberen te maken. Hoelang kun je dit bewaren? Van uit gaande dat ik de pot niet geschud heb en de salade hygiënische heb bereid.

    1. Hoi Rick,
      Wat leuk dat je een voorraadje wilt maken. Ik denk dat je wel een voorraad voor 3 dagen van deze salade in pot kunt maken. Alleen moet je dan geen vlees, vis of ei erin doen. De rest van de ingrediënten is best lang houdbaar als je inderdaad zorgt dat de dressing als eerste in de pot gaat. Veel plezier en geniet van je lekkere lunch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Salade in een pot (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest