Search
Close this search box.
Paprikasoep van geroosterde paprika (v)

In een kop soep heb ik altijd wel trek. Wij eten zeker 1 keer per week wel als avondeten soep. Dat varieert van uiensoep of courgettesoep tot een  pittige wortelsoep. Nu maakte ik van geroosterde paprika een heerlijke paprikasoep. En de smaak was echt Whoooow. Zo puur van smaak, echt super. Het is wel een klusje maar dan heb je ook wel een onwijs lekkere kom soep. Lees verder hoe je hem maakt. Deze soep is ook prima als klein voorafje bij een wat uitgebreidere maaltijd.

TIP

Ik wil je nog een tip meegeven. Rooster meteen meer paprika’s dan je nodig hebt voor de soep. Je kunt er zoveel lekkere dingen mee maken. Gebruik het liefst de rode en de gele. Die worden het lekkerst als je ze roostert. Lees vooral verder, want er staat echt een super goede tip in om na het roosteren het velletje van de paprika te halen!!!

 

Paprikasoep

Dit heb je nodig voor 2 personen
3 rode paprika’s (of 2 rode en 1 gele paprika)
1 teen knoflook
1 klein rode peper
150 gr tomaten of cherrytomaten
1 ltr kokend water
1 (kruiden) bouillonblokje
zout en peper
yoghurt of room (ter garnering)

 

paprikasoep

 

Zo maak je het
Zet de oven op de grill stand of anders de hoogste stand die er op jouw oven zit. Bekleed een braadslee of de bakplaat met bakpapier.  Schenk wat olijfolie over de paprika’s en wrijf de paprika’s met je handen in met de olie. Leg de paprika’s heel in de braadslee en schuif de oven in. Rooster ze 20 minuten. Denk eraan dat je ze na 10 minuten omdraait. Kijk af en toe even door het raampje hoe het gaat. Ze moeten wel  zwart blakeren, maar dan wel rondom.

Als ze mooi geroosterd zijn haal je ze uit de oven. Schep ze in een plastic tas. WAT?? Ja je leest het goed. Doe ze zeker 30 minuten in een plastic tas. Het maakt het ontvellen alleen maar nog makkelijker. Haal ze uit de tas en trek het velletje eraf. Snij de zaadlijsten eruit. Vang het vocht op, dat is zo lekker door een dressing of stoofpotje!! Of je doet het bij de soep erbij.  Snij 3 paprika’s in repen. De rest kun je in een glazen pot met olijfolie en knoflook bewaren in de koelkast voor een andere keer.

In de tijd dat de paprika’s in de tas liggen na te stomen kun je de knoflook en de rode peper snipperen.
Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie. Fruit hierin de knoflook en rode peper. Voeg de repen paprika toe en fruit even mee. Kook ondertussen water in de waterkoker en schenk 1 liter in de pan erbij. Voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met de staafmixer. Proef of je tevreden bent over de smaak. Serveer de fluweelzachte paprikasoep direct en garneer met een klein beetje yoghurt of room.

Eet smakelijk!

2 reacties

  1. Mooie nieuwe website Pien. Je recepten zijn allemaal geweldig en heel makkelijk te maken. Ik doe hier in iedergeval super veel inspiratie op en zet je recepten met veel plezier op Pinterest.

    Groetjes, José

    1. Hoi José,
      ik ga er een beetje van blozen. Dank je wel voor je complimenten. Ik ben blij dat de recepten in de smaak vallen bij je.
      Waar kan ik je vinden op Pinterest??
      Lieve groetjes,
      Pien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Paprikasoep van geroosterde paprika (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest