Search
Close this search box.
Noedels van Jamie

Bij de heerlijke Jamie saté  hoort ook een lekker bijgerecht. Deze noedels van Jamie horen er helemaal bij. Je kunt de smaak iets aanpassen door er meer of minder koriander bij te doen. Echt dit is een smaakexplosie in je mond. Het ziet er op de foto niet zo fraai uit, maar als je deze combinatie van saté, kip en noedels hebt gegeten, wil je nooit meer anders.

Hier hebben al veel vrienden het gegeten. Pienskeuken staat bekend om dit lekkere gerecht. Soms vragen vrienden of ik dit wil maken als er een feestje te vieren is. Of ik dan even Jamie saté met noedels wil maken voor een groep. Geen probleem, ik doe het graag.

Noedels van Jamie

Ingrediënten voor 4 personen
2 nestjes noedels (ik gebruik de woknoedels van Conimex)
100 gr ongezouten cashewnoten
½ rode ui
1 rode Spaanse peper
klein bosje koriander
1 limoen
1-2 el sojasaus
1 tl sesamolie1 tl vissaus
1 tl honing

En zo maak je het
Doe de nestjes noedels in een kom en schenk er kokend water bij, leg er een bord op en laat dit ca. 6 minuten staan.
Zet een koekenpan op laag vuur. Doe de cashewnoten in een schone theedoek en sla met een deegroller of koekenpan de nootjes stuk. Leef je even lekker uit, maar maak er geen gruis van 🙂 Doe de nootjes in de warme pan en rooster ze.
Pel de halve rode ui en doe hem met de Spaanse peper (zonder pitjes) en de steeltjes van de koriander in de keukenmachine. Hak ze fijn en doe dit samen met de sojasaus, het sap van de limoen, de sesamolie en de vissaus in een serveerschaal.
Laat de noedels uitlekken en doe ze bij de saus in de schaal.
Roer de cashewnoten om en doe het vuur uit. Schenk er voorzichtig de honing bij. Blijf goed roeren. Doe dit bij de noedels. Snij wat koriander blaadjes klein en hussel alles goed door elkaar. En serveer direct.

Geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Noedels van Jamie
Facebook
WhatsApp
Pinterest