Libanese kip met harissa

De weinige keren dat ik vlees eet, eet ik het liefst een lekkere kippendij. Nu maakte afgelopen week deze heerlijke pittige Libanese kip met harissa. Maak er een tabouleh salade bij of een lekkere salade. Het smaakt allebei reuze goed.

Libanese kip met harissa

Ingrediënten voor 20 stuks
3 kippendijen
2 el olijfolie
1 el harissa
2 el honing
2 el citroensap
zout en peper

Yoghurt dipsaus
3 el dikke yoghurt
1 flinke pluk koriander
citroensap naar smaak
zout en peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Scheur een stuk aluminium folie af en leg op de bakplaat. Het rooster van de oven
vet je in met olijfolie.

Meng in een schaal de harissa, honing, citroensap en zout en peper. Voeg de kippendijen toe en meng goed door, zodat de kip van een kruidenlaagje is voorzien.

Leg de kippendijen voorzichtig op het rooster en schuif in de oven. Schuif ook de bakplaat eronder. Het gaat namelijk erg druipen. Door de bakplaat eronder te zetten blijft je oven in ieder geval schoon. Bak de kip in ongeveer 30 minuten gaar en bruin. Halverwege draai de kip even om, zo worden ze rondom bruin. Niet schrikken als je de oven open doet. Omdat het vet op de bakplaat ligt gaat het wel walmen.

Terwijl de kip in de oven staat maak je de lekkere yoghurtsaus. Meng hiervoor alle ingrediënten door elkaar. Voeg naar smaak nog zout en peper toe.

Wij aten er een Libanese tabouleh salade bij. Een heerlijke smaakbeleving kan ik je zeggen. Maar ook een frisse groene salade smaakt hier goed bij. Wat jij wilt.

Eet smakelijk!!

Als je de de kippendijen wat kleiner snijd voordat ze de oven in gaan, is dit een heerlijk borrelhapje.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Libanese kip met harissa
Facebook
WhatsApp
Pinterest