Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Kip met sperziebonen en rijst

Pienskeuken / Vlees  / Kip met sperziebonen en rijst
kip met sperziebonen en rijst

Kip met sperziebonen en rijst

Vandaag een gerecht met een Indische draai. Ik noem het daarom ook simpelweg  Indische kip met sperziebonen en rijst. Het is niets meer en niets minder. De Indische kruiden geven dit gerecht net die smaak die je verwacht bij Indisch eten. Je kunt er natuurlijk nog meer kruiden door doen, maar voor een doordeweekse avond is dit een prima maaltje. Je zet het binnen 30 minuten op tafel. En eet je liever snijbonen, gebruik die dan in plaats van de sperziebonen. 

Indische kip met sperziebonen en rijst

Ingrediënten voor 2 personen
300 gr sperziebonen of snijbonen
2 kippendijen
1 ui
2 tenen knoflook
½ rode peper
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl gemalen komijnzaad (djintan)
scheutje ketjap manis (ongeveer 4 el)
½ citroen
1 kopje rijst
1 tomaat

Zo maak je het
Snij de kippendijen in stukjes. Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in tweeën. Snipper de ui, knoflook en peper.
Zet een koekenpan of hapjespan op het vuur met wat olie. Fruit de ui, knoflook en peper Voeg de ketoembar en djintan toe en fruit even mee. Voeg nu de kippendijen toe en het sap van de citroen. Hierdoor blijft de kip lekker mals. Roer goed door. Leg een deksel op de pan en laat 15 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.

Ik gaar voor dit gerecht de sperziebonen in de magnetron. Spoel de schoongemaakte sperziebonen af en zet ze met het aanhangende water 6 minuten afgedekt op vol vermogen. Ze komen er wat geschrompeld uit maar dat vind ik niet erg.
Ik vind het wat omslachtiger om eerst water te koken om daar de sperziebonen in gaar te koken. Doe wat je zelf prettiger en handiger vindt. Voeg de gare boontjes toe bij het prutje in de pan. Voeg de ketjap toe en roer goed door.

Wij aten bij deze Indische kip met sperziebonen rijst. Ik kook daarvoor water in de waterkoker. Een kopje is mijn maatbekertje. Ik doe 1 kopje rijst op 2 kopjes kokend water. Als het water is verdampt is je rijst goed. Dit is een tip die ik ooit van mijn grote vriend Jamie Oliver heb gekregen. En ik kan je zeggen maar het is bij mij tot nu toe niet fout gegaan. (Oké je moet wel opletten).
Snij ondertussen een tomaat in kleine stukjes. Strooi die als laatste over het prutje en schep een lekker bord van deze Indische rijst met kip en sperziebonen op.

Eet smakelijk en geniet of te wel Selamat makan menikmati!!

2 Comments
  • jan
    juli 20, 2018

    waar gebruik je dan de ketjap ?

Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 40,- Sluiten