Dadel bonbons

Inhoudsopgave

Eerder vandaag maakte ik de rijstwafel bonbons. Aangezien ik wat van het “deeg” overhield bedacht ik een ander lekker bonbonnetje. Deze noem ik dadel bonbons, en je raadt zeker al wat daar door heen gaat. Inderdaad, dadels.
Ik vind dadels een mooi product om mee te werken. Ik koop bij de Turk een doos met 500 gram verse dadels. Het voordeel van verse is, dat je ze meteen kunt verwerken. Gedroogde dadels moet je eerst even weken in water, voordat je ze kunt verwerken.
Dadel is een natuurlijke vervanger voor suiker en je kunt er heel veel kanten mee op. Ik doe ze vaak klein gesneden door een salade en maak er onder andere deze heerlijke twix mee. Op mijn site staan nog veel meer recepten met dadel. Type dadel bij de zoekbalk in en je krijgt alle dadel recepten op een rijtje.

Dadel bonbons

Ingrediënten een schaaltje 
80 gr van het rijstwafelprutje
7 dadels zonder pit
kokosrasp

Zo maak je het
Doe het prutje in de foodprocessor. Voeg de dadels toe en draai tot er een homogene massa ontstaat die lekker plakt. Vorm met je handen balletjes. Rol deze door een beetje kokosrasp.
Bewaar in de koelkast.

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Dadel bonbons
Facebook
WhatsApp
Pinterest