Cantuccini koekjes

Inhoudsopgave

Onze oudste zoon woont/werkt voor een half jaar in Italië. Hij stuurde laatst een foto van Italiaanse cantuccini koekjes. Volgens hem zijn dit “de allerlekkerste koekjes van Italië”. Maar aangezien ik geen geraffineerde suikers eet ging ik op zoek naar een goed alternatief en kwam op een recept wat ik iets heb aangepast. Ik heb ze vorig jaar geproefd in Italië en ik kan je zeggen, deze komen heel goed in de buurt. Met een lekker glaasje Amaretto erbij is dit een mooie afsluiting van het weekend. (ja, ja ik weet het, Amaretto is echt puur slecht, maar af en toe vind ik dat dat mag, mijn quilty pleasure)!

cantuccini koekjes

Ingrediënten
100 gr amandelmeel
125 gr speltmeel
50 gr kokosbloesemsuiker
1 á 2 handje(s) amandelen
beetje sinaasappelrasp
klein snufje kaneel
ongeveer 4 el Amaretto of (amandel)melk

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de amandelen in stukjes en doe samen met de droge ingrediënten in een kom. Ik deed het in mijn Kitchen Aid maar het kan ook prima met je handen.
Voeg nu lepel voor lepel de Amaretto of melk toe en kneed tot het een mooi deeg is.
Maak van het deeg een lange rol en bak 20 á 25 min tot de rol goudbruin is, laat de rol iets afkoelen en snij er vervolgens plakjes van.
Leg de plakjes op de bakplaat en bak de koekjes nog eens 5 min, tot ze goudbruin zijn
Laat de cantuccini koekjes even afkoelen, zet een goed kopje koffie, schenk een glaasje Amaretto in en “GODORE” (= GENIET in het Italiaans).

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik onwijs leuk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Cantuccini koekjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest