Type what you are searching for:

Blog Standard

Pienskeuken / Blog Standard
spitskool salade swiep

Spitskool salade swiep

Deze maand doe ik weer eens mee aan de swiepswoepswap. Het idee lijkt op de foodblogswap. Lisanne van bakkenmetlisanne koppelt je  aan iemand met een Instagram account. Je kiest een recept van dat account en geeft er je eigen draai aan. Lisanne koppelde mij aan Anke haar blog en ik koos een heerlijke rode kool salade om mee te swappen. Anke is net als ik dol op koken en bakken en zij deelt haar recepten graag zodat anderen ze ook kunnen maken. Taart, stamppot, quiche, koekjes, brood en nog veel meer lekkere dingen het maakt haar niet uit. Als ze maar in de keuken bezig kan zijn. Ik maakte een heerlijke spitskool salade swiep met een eenvoudige frisse dressing. De dadels en gemengde noten gaven de salade juist nog een extra bite.

bramen muffin

Bramen muffin vegan – foodblogswap

In de maand augustus deed ik weer eens mee met de foodblogswap. En ik werd gekoppeld aan het blog van Jasmina van Sparkles Inside. Een prachtig blog met heerlijke recepten en verhalen over haar gezin, reizen en meer wat haar bezighoudt. Ik volg haar al een tijdje en ben erg onder de indruk van haar recepten en extra informatie die zij geeft bij haar recepten. Ik koos voor een recept voor gezonde muffins. En aangezien onze bramenstruik nog steeds vol hangt met heerlijke bramen maakte ik een bramen muffin. En ik maakte ze ook nog eens vegan. Dus verving ik de eieren voor lijnzaad en ik gebruikte havermelk.
In eerdere foodblogswaps maakte ik ook al een paar recepten van Jasmina. Dus neem vooral ook even een kijkje bij het recept voor gevulde courgette en vegan gehaktballen.

bieten koolrabi salade

Bieten koolrabi salade

Sorry, het is een tijd geleden dat ik een recept met jullie deelden. Helaas door drukte en weinig inspiratie heb ik de laatste tijd geen zin en tijd gehad om een nieuw blog te plaatsen. Maar gisteren kreeg ik van één van de kinderen een tas met allemaal lekkere groente. Er zat o.a. een kleine rode biet in en een koolrabi.

Ook een grote hoeveelheid verse rucola. Daar hebben wij eerst rucola pesto van gemaakt. Helaas heb ik dat recept niet uitgeschreven. Maar van deze bieten koolrabi salade was ik zo slim om wel alle ingrediënten op te schrijven. Ik maakte deze salade voor mijn lunch en tjonge tjonge wat heb ik daarvan zitten genieten. De groenten is geteeld bij HerenBoeren in Heemstede. Helemaal biologisch en puur natuur. Je proeft aan alles wat van dat land komt dat het puur is. Maar zeker weten dat als je deze bieten koolrabi salade maakt met groenten uit de supermarkt dat jij ook zult smullen van deze bieten koolrabi salade.

muesli notenbrood

Muesli noten brood

Zelf eet ik niet vaak gewoon een boterham. Dan pak ik liever een cracker of een salade als lunch. In mijn zoektocht naar een alternatief kwam ik op het blog van Ohmypie een glutenvrij muesli brood waar ik een eigen draai aan heb gegeven. Toen ik dit muesli noten brood proefde was ik helemaal blij, wat is dit lekker geworden zeg. Dit is echt een aanrader. Ik legde er een lekkere plak kaas op en was dik tevreden. Later in de week smeerde ik er heerlijke humus op, en dat was ook top. Het is een voedzaam broodje geworden waar ik aan 1 sneetje genoeg aan heb, maar ja, ik ben ook geen echte grote eter. 

knapperige havermout koekjes

Knapperige havermout koekjes

Koekjes eet ik nauwelijks meer. Maar zo af en toe heb ik er wel zin in, maar dan moeten het wel een beetje knapperige koekjes zijn die aan de binnenkant iets zachter zijn. Na een aantal pogingen kwamen deze knapperige havermout koekjes uit de oven. Je kunt de amandelmeel vervangen door bijvoorbeeld volkoren of speltmeel, maar zelf gebruik ik graag amandelmeel.
Als ze uit de oven komen zijn de koekjes nog zacht, maar als ze helemaal zijn afgekoeld zijn ze aan de buitenkant knapperig en aan de binnenkant wat zachter. Precies zoals ik het wil. Hoe je ze maakt is een fluitje voor een cent. En heb je na het bakken van deze koekjes nog meer zin om een gezonder tussendoortje te maken? Kijk dan snel op deze pagina. Hier staat genoeg lekkers wat je kunt maken. Sommige recepten hoeven niet eens in de oven en zijn waanzinnig lekker. 

abrikozen dadel repen

Abrikozen dadel repen

Zoals jullie misschien al wel weten is dat ik veel van mijn ingrediënten koop bij DeNotenshop. Daar vond ik ook een lekker recept van abrikozen repen, die ik iets aanpaste en er mijn eigen abrikozen dadel repen van maakte. Het werd een frisse en voedzame reep waar je aan een klein stukje genoeg hebt. Ik gebruikte een cakevorm waar ik ze in bakte en sneed ze toen eerst in 12 repen. Ik at zo’n hele reep en kwam al snel tot de conclusie dat ik aan de helft ook zeker genoeg heb als lekker gezond tussendoortje of als opkikkertje na het sporten.