Wraps eten wij bijna wekelijks. Als lunch, avondeten of als klein hapje tussendoor. Deze bietenwrap met hummus maakte ik toen wij met vrienden een wijnproeverij organiseerden bij ons thuis. Op die avond hadden wij allemaal hapjes met bijpassende wijntjes. Echt super leuk en gezellig. Als voorgerecht maakte ik deze heerlijke bietenwrap met hummus. Er werd direct naar het recept gevraagd. Dus vandaar dat ik dit heerlijke gerechtje deel. Als je het als avondeten wilt eten, beleg je de wraps met wat meer groente en eet je er twee of meer. Ook kun je deze lekkere wrap bij een borrel of high tea serveren. De combinatie van de pompoenhummus met de gerookte amandelen is dit zeker het proberen waard.
Bietenwrap met hummus
Dit heb je nodig
6 bieten wraps
200 gr pittige pompoenhummus
50 gr gezouten amandelen met rooksmaak
2 stronkjes little gem, veldsla of gemengde sla
Zo maak je het
Je kunt de wraps even kort opwarmen in een droge koekenpan of in de magnetron. Aangezien ik het ’s middags al maakte voor de avond heb ik dit niet gedaan. Als je het direct gaat eten, is dat wel lekkerder.
Snij de little gem in kleine reepjes. Hak de gerookte amandelen in wat kleinere stukjes.
Smeer op de helft van de wrap een dikke laag pittige pompoenhummus. Strooi hier de stukjes amandelen over. Leg er een klein handje sla op en rol de wrap strak op. Serveer direct of leg ze afgedekt in de koelkast totdat je het gaat eten.