Barbecuesaus
Een barbecuesaus uit de winkel komt ons huis niet in. Daar zitten zoveel spullen in die ik liever niet eet. Ik ben iedere keer weer blij als ik hem maak. Het is een leuk gerechtje om te maken en de smaak kun je zelf helemaal bepalen. Ik had voor een recept barbecuesaus nodig, dus ging op zoek naar een home made barbecuesaus. Deze barbecuesaus is zo lekker pittig dat hij bij veel gerechten gegeten kan worden. Natuurlijk hoort hij bij een barbecue op tafel te staan. Deze saus kun je natuurlijk over elk stukje vlees doen. En gebruik hem eens bij deze wrap met pittig gehakt, deze wraps zijn zo super lekker.
Barbecuesaus
Ingrediënten
2 el citroensap
1 ui, gesneden
4 el azijn
125 ml water
2 el honing
1 el mosterd
0,5 tl gemalen peper
1,5 tl zout
0,25 tl cayennepeper
4 el olijfolie
8 el tomaten ketchup
2 el worcestersaus
Zo maak je het
In een steelpan citroensap, ui, azijn, water, honing, mosterd, peper, zout, cayennepeper en olie mengen. Aan de kook brengen en in een open pan 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Ketchup en worcestersaus erdoor roeren. Weer aan de kook brengen en van het vuur halen. Overschenken in een pot of fles en tot gebruik in de koelkast bewaren. Deze saus is wel 2 maanden houdbaar.
Joep
10/04/2020Lekker met wat whiskey erdoor en extra honing!
Pien
11/04/2020Hoi Joep, dat zal ook erg lekker zijn inderdaad. Thanks voor de tip.
Wim
23/06/2016Dus het topic is niet geldig.
Wim
23/06/2016en wat is honing dan ?
Ja da tis ook suiker!