Aardappels uit de oven

Patat is iets wat ik al heel lang niet gegeten heb, omdat ik het vaak te vet vind. In plaats daarvan maak ik vaak aardappels uit de oven. Elke keer smaakt dit weer anders omdat ik elke keer andere kruiden gebruik. Het is eenvoudig om te maken. Je gaart de aardappels eerst even voor in de magnetron. De zorgt dat er voldoende olie over de aardappels zitten en strooit dan de kruiden die jij lekker vindt over. Even husselen, in een ovenschaal kieperen en dan hups in de oven. Je kunt er van alles en nog wat bij eten. Een salade, een lekker stuk vlees, een vegetarische burger. Bedenk het. Het kan allemaal.

Aardappels uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
600 gram aardappels of krieltjes
0,5 citroen
olijfolie
2 tl rozemarijn
2 tl tijm
3 tenen knoflook
peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels en snij in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter dikte. Spoel ze af en giet het overtollige water af. Doe ze samen met de halve citroen in een afgedekte schaal en zet 8 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Giet af en haal de citroen eruit. Sprenkel er olijfolie over en voeg de kruiden toe. Meng goed door elkaar. Doe ze in een ovenschaal. Bak de aardappels uit de oven mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten in de oven.

Tip:
– eet hier een frisse salade bij met een broccoli burger
– bij de Jamie saté smaken deze aardappels ook prima
– voeg ook eens gerookte paprika toe voor een heerlijke rooksmaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Aardappels uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest