Zuurkool gehakt schotel

In plaats van de traditionele zuurkoolstamppot maakte ik deze heerlijke zuurkool gehakt schotel. Lekker pittig door de komijn en de rode peper en eigenlijk best eenvoudig te maken met spullen die je denk ik toch al wel in je kast hebt staan. Bij ons in voorraad staan standaard heel veel kruiden, Spaanse pepers, uien en knoflook. Deze zuurkool gehakt schotel bedacht ik met deze ingrediënten en ik kan je zeggen, hij viel goed in smaak bij ons. Daarom deel ik hem graag met jullie.
Ook anders dan bij een traditionele zuurkoolstamppot heb ik de worst weggelaten. Ik gebruik liever goed rundergehakt dan zo’n vette plastic worst. (sorry voor de mensen die er helemaal gek op zijn, maar mij maak je er echt niet blij mee).

Zuurkool gehakt schotel

Ingrediënten voor 3 personen
250 gr zuurkool (uit het vat)
500 gr aardappels
300 gr gehakt
1 Spaanse peper
1 ui
2 knoflooktenen
1 tl komijnpoeder

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappels en snij ze in niet al te grote stukken en kook ze gaar. Snipper de ui, knoflook en de e peper en fruit dit zachtjes aan samen met de komijn in een koekenpan in een beetje olie. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit rul.
Vet een ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de schaal. Verdeel met twee vorken voorzichtig kleine plukjes zuurkool over het gehaktmengsel. Verdeel nu de stukjes aardappel over de schotel.
Zet de schotel in de oven en bak hem goudbruin in ongeveer 20 minuten.

Tip:
Je kunt deze schotel ook prima van te voren maken. Zet hem tot gebruik afgedekt in de koelkast en warm hem in ongeveer 45 minuten gaar in een oven van 180 graden.

Heb jij deze lekkere pittige zuurkool gehakt schotel gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met hashtag #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Eet Smakelijk!!

zuurkool gehakt schotel

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zuurkool gehakt schotel
Facebook
WhatsApp
Pinterest