Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Spinazie burger – vegetarische burger

Pienskeuken / Burger  / Spinazie burger – vegetarische burger
spinazie burger

Spinazie burger – vegetarische burger

tomatenketchup en je maaltijd kan niet meer stuk.

Spinazie burger

Ingrediënten voor 4 burgers
1 ui
1 rode peper
200 gr verse spinazie
4 kastanje champignons
3 el paneermeel
1 blik kikkererwten
1 tl knoflookpoeder

spinazie burger

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat olie.
Snipper de ui en de rode peper en snij de champignons in kleine stukjes.
Laat het vocht uit het blik kikkererwten lopen en doe de kikkererwten in de keukenmachine. Laat de machine even draaien, zodat de kikkererwten grof worden gemalen. Doe de spinazie bij de kikkererwten in de keukenmachine en draai er een egale massa van. Voeg ongeveer 3 el paneermeel toe. Pak een beetje van het mengsel uit de kom om te voelen of je er een burger van kunt vormen. Als het nog te nat is voeg je wat meer paneermeel toe. Doe het mengsel in een grote kom en voeg de ui, rode peper en klein gesneden champignons toe. Roer alles goed door. Check weer even of het niet te nat is. Voeg anders nog wat paneermeel toe.

Vorm met natte handen mooie burgers en leg ze in de ingevette ovenschaal. Ik bakte de burgers eerst 30 minuten op 180 graden maar ze waren niet mooi bruin gebakken. Dus zette ik de oven op 200 graden en op hete lucht. Na ongeveer 10 minuten was ik tevreden.  Iedere oven is anders, dus bij jou kunnen de baktijden misschien ook iets anders zijn. Als je begint om de oven op 180 graden te zetten kan er weinig fout gaan.

 

No Comments
Leave a Comment

Pienskeuken is van 12 juli t/m 19 juli gesloten vanwege vakantie. Zaterdag 22 juli duik ik graag de keuken weer voor je in. Sluiten