Spelt pannenkoeken

Vandaag is het nationale Pannenkoeken dag. En dit jaar valt deze dag tegelijk met de verjaardag van onze oudst kind. Aangezien R. van kids af aan al dol is op pannenkoeken bak ik natuurlijk deze heerlijke spelt pannenkoeken. Als ontbijt met wat stroop en suiker (ja de rest van het gezin eet gewoon wel suiker 😉 en vanavond met extra vulling. Met dit basisrecept kun je nog lekkere variaties maken. Wat dacht je van ontbijtspek, of appel en rozijnen? Je kunt het net zo bont maken als jij zelf wilt. Gebruik je fantasie vandaag dus maar.
Mijn favorieten zijn agavesiroop, appelstroop en aardbeienjam.

 

Spelt pannenkoeken

Dit heb je nodig voor een stapel van ongeveer 8 stuks
250 gr speltbloem
500 ml melk of water
2 eieren
snuf zout
zonnebloemolie om in te vetten

 

spelt pannenkoeken

 

Zo maak je het
Meng de speltbloem, melk/water en eieren in een grote beslagkom. Laat ondertussen een koekenpan goed warm worden. Roer met een garde het beslag goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Doe een beetje zonnebloemolie in de koekenpan en draai de pan, zodat de olie goed wordt verdeeld over de bodem van de pan. Schep met een grote lepel beslag in de pan. Verdeel het beslag over de bodem van de pan door de koekenpan heen en weer te draaien.
Als de bovenkant droog is kun je de pannenkoek voorzichtig omdraaien. Bak de andere kant ook mooi bruin. Leg op een bord, dek af met een ander bord (zo blijven ze warm) en bak de rest van het beslag op totdat je een grote stapel hebt.

Eet smakelijk!!

 

4 reacties

  1. Wow! Our family was in Curaçao and bought some packages of Pannenkoeken Spelt and made them there. We can’t get the mix at home but this recipe was great. Whole family enjoyed it!

    1. Hoi Karin,
      Wat goed om te lezen dat jouw kinderen ervan kunnen genieten zonder jeuk te krijgen. Top.
      Thanks voor je reactie. Liefs Pien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spelt pannenkoeken
Facebook
WhatsApp
Pinterest