Simpel en snel bananenbrood – simpeler kan het bijna niet

Bananenbrood blijft een toppertje. Je kunt er veel mee variëren en het is altijd lekker om te eten. Gewoon bij een kop thee of koffie, na het sporten, als tussendoortje op school of werk en natuurlijk om mee te nemen als je onderweg bent. Ik wilde alleen een nog sneller recept maken voor bananenbrood. Daarom vandaag een simpel en snel bananenbrood. Echt simpeler kan ik het bijna niet maken. Dus duik nu snel de keuken in en maak dit heerlijke brood.

Simpel en snel bananenbrood

Ingrediënten
150 gr volkoren speltmeel
3 bananen
60 gr medjool dadels
3 eieren (of 3 el lijnzaad + 9 el warm water)
handje noten
handje rozijnen
2 tl bakingsoda
eventueel een scheutje (soja)melk of water als het beslag te dik is.

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Doe de bananen in de kom van je mixer. Breek de eieren en mix die 3 minuten luchtig. Wil je een vegan bananenbrood? Voeg dan nu het mengsel van lijnzaad en water toe. Snij de dadels in stukjes. Voeg het speltmeel toe samen met de bakingsoda. Mix het mengsel weer goed. Doe de noten, rozijnen en de klein gesneden dadels er bij en mix nog even door. Als het beslag te dik is, voeg dan nog een klein scheutje (soja)melk toe.

Giet het mengsel in de cakevorm.
Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten gaar.
Laat helemaal afkoelen en snij in plakken die je per stuk in de vriezer doet. Als je hem achter elkaar op wilt eten, bewaar dit heerlijke bananenbrood dan ingepakt in aluminiumfolie in de koelkast. Dan blijft hij ook nog 1 week goed.

Wil je liever een bananenbrood met havermout maken. Kies dan voor dit lekkere recept met banaan of voor de een muffin met banaan uit Pienskeuken.

Geniet ervan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Simpel en snel bananenbrood – simpeler kan het bijna niet
Facebook
WhatsApp
Pinterest