Romige pompoensoep vegetarisch

In de herfst kan een lekkere romige pompoensoep natuurlijk niet ontbreken. Ik had een biologische pompoen gekocht, zo’n ronde oranje. Ik word al vrolijk van de kleur alleen al. Wat een prachtige kleur zeg. De soep die ik daarvan maakte was zo romig, niet normaal. Ik voegde voor de smaak nog een paar stengels bleekselderij toe en wat gedroogde salie. Mag ik je een tip geven? Maak deze soep deze herfst nog. Hier blijf je van eten. De volgende dag was hij nog lekkerder. 

Romige Pompoensoep

Ingredienten voor 3 personen
1 pompoen (schoongemaakt ongeveer 700 gr)
1 rode ui
2 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
2 blokjes kruiden bouillon
1 tomaat
1 rode peper
1 el salie
1 ltr kokend water
1 stengel bosui of gedroogde bieslook (garnering)

Zo maak je het
Snipper de ui, knoflook en de rode peper (wel de pitjes verwijderen). Snij de bleekselderij in ringen. Doe een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper en bleekselderij met de salie aan.
Snij de pompoen doormidden en haal de pitten en draden eruit. Snij hem in niet al te grote stukken. Voeg toe bij het uimengsel. Snij de tomaat in stukken en voeg toe. Schenk het gekookte water in de pan en doe de bouillonblokjes in de pan. Breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat zeker 25 minuten op een laag vuur pruttelen. Prik na 25 minuten in de pompoen en check of het gaar is. Pak nu de staafmixer en pureer de soep. Proef of er nog wat zout en/of peper in de soep moet. Snij de bosui en ringen en garneer de soep ermee. Of strooi er een halve eetlepel gedroogde bieslook over ter garnering. Serveer direct.

Ik had genoeg aan één grote kop van deze heerlijke romige pompoensoep. De mannen aten twee koppen ervan. Iedereen tevreden.

Eerder maakte ik een pompoensoep met kokosmelk. Ook lekker natuurlijk. Welke van de twee maak jij ??  Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Romige pompoensoep vegetarisch
Facebook
WhatsApp
Pinterest