Search
Close this search box.
Risotto bonen en doperwten (v)

Ik heb van een Italiaanse vrouw geleerd om goede risotto te maken. En nu is het een gerecht wat wekelijks in Pienskeuken wordt gemaakt. Dus probeer ik af en toe eens een nieuwe variant te maken. Het gerecht dat  ik laatst maakte was risotto bonen en doperwten. En voor de mensen die er wat vlees bij wilde maakte ik er kleine gehaktballetjes bij. Zonder balletjes smaakte hij al super lekker maar de vleeseters vonden de balletjes er ook erg goed bij smaken. Met een beetje geraspte parmezaanse kaas is dit een heerlijk gerecht. Als jij ook zo dol bent op risotto moet je deze zeker eens proberen.

 

Risotto bonen en doperwten

Dit heb je nodig voor 5 personen
500 gr risotto
1 glas witte wijn (optioneel)
1 ui
2 tenen knoflook
2 bouillon blokjes
300 gr sperziebonen
150 gr diepvries tuinbonen
100 gr diepvries doperwten
50 gr parmezaanse kaas (garnering)

Ingrediënten voor de gehakt balletjes
250 gr runder gehakt
1 ei
3 el paneermeel
1 el Italiaanse kruiden

 

risotto met boontjes en erwten

 

Zo maak je het
Maak de sperziebonen schoon en snij in stukjes. Kook water, doe in een pan en voeg de sperziebonen toe. Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten beetgaar. Doe de laatste 5 minuten ook de doperwten en tuinbonen erbij. Wil je liever ook de tuinbonen en doperwten vers. Doe die dan meteen bij de sperziebonen en kook alle groente in 15 minuten beetgaar. Giet de groente af en zet apart.

Wanneer je dit recept maakt met de gehaktballetjes ga je nu maken. Meng hiervoor alle ingrediënten voor de gehakt balletjes door elkaar en maak er balletjes van. Iets kleiner dan een bitterbal. Doe wat olie in de pan en bak ze rondom bruin en gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
Terwijl de balletjes staan te bakken ga je met de risotto aan de gang. Kook hiervoor ruim 1,5 liter water. Doe in een maatbeker en voeg de bouillon blokjes toe. Laat de blokjes oplossen zodat je bouillon krijgt.
Zet een pan op het vuur en snipper ondertussen de ui en de knoflook. Doe wat olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook rustig aan. Let op dat het niet verbrand. Voeg de risotto toe en roer 1 minuut door. Blus af met wijn of bouillon. Roer en wacht totdat al het vocht opgenomen is.

En dan roeren, roeren en nog eens roeren

Voeg steeds een soeplepel bouillon toe en roer net zo lang totdat het vocht is opgenomen door de risotto. Blijf dit 20 minuten herhalen. Zet het vuur niet te hoog anders gaat het te hard en kan het aanbakken. Voeg na 20 minuten ook de groente toe en roer alles goed door. Proef of de risotto gaar is. Zo niet voeg dan nog bouillon toe of als dat inmiddels op is gewoon heet water. Als de risotto gaar is doe je de deksel op de pan en laat je het gerecht 5 minuten rusten. Strooi er nog wat parmezaanse kaas over en roer nog een keer door.

De finishing touches

Ik serveerde de risotto bonen en doperwten op een bedje van rucola en maakte met behulp van een kookring mooie porties op de borden op. Drie balletjes gehakt er omheen en nog wat parmezaanse kaas erover en klaar ben je. Schenk een goed glas wijn in (water is ook heerlijk hoor ;-)) en GENIET.

Heb jij dit recept gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Risotto bonen en doperwten (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest