Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Rijk gevulde Italiaanse tomatensoep

Pienskeuken / Soep  / Rijk gevulde Italiaanse tomatensoep
Italiaanse tomatensoep

Rijk gevulde Italiaanse tomatensoep

pastasaus en passata staan en een half bakje  champignons in de koelkast. Ik maakte er een heerlijke soep van die ik de naam gaf “rijk gevulde Italiaanse tomatensoep”. Ik voegde nog 2 courgettes toe voor een beetje bite en na een half uur stond er een heerlijke pan soep op tafel. Hoe je hem maakt is super simpel. Je hoeft er natuurlijk geen restjes voor te hebben hoor. Je kunt hem ook gewoon met verse sauzen maken:-).

By the way, deze soep is vegetarisch. Ik gebruikte kruidenbouillonblokjes. Als je wilt kun je deze vervangen voor  runderbouillon.

Rijk gevulde Italiaanse tomatensoep

Ingrediënten
2 courgettes
600 ml pastasaus
350 ml passata
½ doosje champignons
1 ui
3 knoflook
2 (kruiden)bouillonblokjes
1 tl salie
1 el Italiaanse kruiden
(50 ml water)
Parmezaanse kaas of basilicum om te garneren

Zo maak je het
Snipper de ui en de knoflook. Fruit dit aan in een soeppan met een beetje olijfolie. Snij de courgettes en de champignons in grote stukken. Voeg de courgettes en champignons toe en bak even zachtjes mee. Voeg de pastasaus en de passata toe. Roer alles goed door. Voeg eventueel een beetje water toe als het te dik is. Ik voegde ongeveer 50 ml water toe. Breng aan de kook. Voeg de bouillonblokje en de andere kruiden toe en roer weer door. Leg de deksel goed op de pan en laat de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer. Ik heb er niet helemaal een gladde soep van gemaakt. Dan houdt de soep nog wat bite.
Serveer in een gezellige soepkom en strooi nog wat parmezaanse kaas en/of basilicum over. Eet er eventueel nog een lekker stuk donker brood bij en je hebt een goed vullende maaltijd.

Eet smakelijk!!

No Comments
Leave a Comment

Pienskeuken is van 12 juli t/m 19 juli gesloten vanwege vakantie. Zaterdag 22 juli duik ik graag de keuken weer voor je in. Sluiten