Search
Close this search box.
Rijk gevulde Italiaanse tomatensoep

Het is herfst. Al hoewel, de temperatuur is er nog niet helemaal naar, maar de bladeren vallen al wel van de bomen. Ik had zin in een kop soep en maakte er een van wat restjes die nog in de koelkast stonden. Iets wat ik vaker doe maar deze soep pakte echt zo lekker uit dan ik hem graag deel met jullie. Wij hadden nog wat bakjes met pastasaus en passata staan en een half bakje  champignons in de koelkast. Ik maakte er een heerlijke soep van die ik de naam gaf “rijk gevulde Italiaanse tomatensoep”. Ik voegde nog 2 courgettes toe voor een beetje bite en na een half uur stond er een heerlijke pan soep op tafel. Hoe je hem maakt is super simpel. Je hoeft er natuurlijk geen restjes voor te hebben hoor. Je kunt hem ook gewoon met verse sauzen maken:-).

By the way, deze soep is vegetarisch. Ik gebruikte kruidenbouillonblokjes. Als je wilt kun je deze vervangen voor  runderbouillon.

Rijk gevulde Italiaanse tomatensoep

Ingrediënten
2 courgettes
600 ml pastasaus
350 ml passata
½ doosje champignons
1 ui
3 knoflook
2 (kruiden)bouillonblokjes
1 tl salie
1 el Italiaanse kruiden
(50 ml water)
Parmezaanse kaas of basilicum om te garneren

Zo maak je het
Snipper de ui en de knoflook. Fruit dit aan in een soeppan met een beetje olijfolie. Snij de courgettes en de champignons in grote stukken. Voeg de courgettes en champignons toe en bak even zachtjes mee. Voeg de pastasaus en de passata toe. Roer alles goed door. Voeg eventueel een beetje water toe als het te dik is. Ik voegde ongeveer 50 ml water toe. Breng aan de kook. Voeg de bouillonblokje en de andere kruiden toe en roer weer door. Leg de deksel goed op de pan en laat de soep ongeveer 30 minuten op laag vuur pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer. Ik heb er niet helemaal een gladde soep van gemaakt. Dan houdt de soep nog wat bite.
Serveer in een gezellige soepkom en strooi nog wat parmezaanse kaas en/of basilicum over. Eet er eventueel nog een lekker stuk donker brood bij en je hebt een goed vullende maaltijd.

Eet smakelijk!!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Rijk gevulde Italiaanse tomatensoep
Facebook
WhatsApp
Pinterest