Ravioli met zalm en bieslook, waanzinnig lekker

Op mijn to do list stond al geruime tijd dat ik zelf eens ravioli wilde maken. Vandaag was het dan eindelijk zover dat ik met verse pasta en gerookte zalm de keuken in dook om ravioli met zalm te maken. En laat het nu echt ontzettend leuk zijn om dit te maken en de smaak is zo verrukkelijk. Dit ga ik zeker vaker maken. Wij aten het als lunch met wat salade en hadden er genoeg aan met 4 personen. Ieder kreeg 5 gevulde ravioli’s met een onweerstaanbare lekkere parmezaanse kaas erover. Wil je weten hoe je dit maakt?? Je kunt bij Pienskeuken tegenwoordig ook workshops volgen.

In een Italiaanse workshop leg ik het allemaal uit en kun je jouw eigen ravioli aan het eind zelf proeven.

Ravioli met zalm

Ingrediënten
Voor het deeg
100 gr pastabloem
1 ei (M)
1 el olijfolie
snuf zout

Voor de vulling
150 gr gerookte zalm
1 el crème fraîche
1 el gedroogde of verse bieslook
beetje knoflookpoeder

Voor de garnering
paar blaadjes verse basilicum
50 gr parmezaanse kaas
4 tl pesto

Zo maak je het
Maak eerst het pastadeeg. Doe de ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en laat de machine draaien. Je krijgt een beetje korrelig deeg dat je met de hand verder moet kneden. Je kunt het ook in een beslagkom doen en met een lepel roeren totdat het korrelig is. Ga verder met je handen. Als het een compact deeg is wikkel je het in plasticfolie en leg je het een half uur in de koelkast. Langer kan ook. Ik had dit deeg gisteren al gemaakt.

Ga nu verder met de vulling. Snij de gerookte zalm heel klein en voeg de crème fraîche, bieslook en de knoflookpoeder toe. Meng alles goed door.

Als het deeg een half uur in de koelkast heeft gelegen haal je het eruit en kneed je het met de hand nog even door. Nu maak je je pastamachine vast aan het aanrecht. Snij het deeg in 2 stukken. Maak het met je handen wat platter zodat het makkelijker in de pastamachine kan. Zet de machine op stand 1 en draai rustig het deeg erdoor. Vouw het een keer dubbel en draai het nog een keer door stand 1. Herhaal dit een paar keer totdat het deeg soepeler aanvoelt. Zet de machine op 2 en draai het deeg erdoor. Ga door totdat je bij stand 8 bent. Strooi af en toe wat pastabloem over de lap, zo blijft hij niet plakken aan de machine. Rol steeds de hele deeglap door de machine voordat je hem op een kleinere stand zet. Ik stopte bij stand 8 anders wordt het deeg te dun om te vullen.

Leg de deeglap op een snijplank en maak de tweede deeglap. Als je twee deeglappen hebt schep je met een lepeltje kleine schepjes vulling op de deeglap. Laat rondom wat ruimte over zodat je de randen dicht kunt drukken. Leg de andere deeglap erover en druk met een vork de randjes vast. Ik gebruikte zo’n speciaal ravioli uitstekertje. Werkt super handig maar met een vork is het ook prima te doen.

Leg de gevulde ravioli op een snij plank en zorg dat ze niet over elkaar heen liggen, anders plakken ze aan elkaar en heb je al het werk voor niets gedaan.

Kook water in de waterkoker en doe dit in een grote pan. Voeg zout toe en laat voorzichtig de ravioli in het kokende water glijden. Kook de ravioli in ongeveer 4 minuten gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de borden. Garneer met een klein beetje pesto, parmezaanse kaas en basilicum blaadjes. En ga hier lekker van genieten. Deze hoeveelheid was voor ons genoeg voor 4 personen omdat wij er nog salade bij aten. Deze ravioli met zalm is ook een prima gerechtje om als voorafje te eten bij een Italiaanse maaltijd.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Ravioli met zalm en bieslook, waanzinnig lekker
Facebook
WhatsApp
Pinterest