Search
Close this search box.
Preiburgers

Gister stond er eigenlijk een preitaart bij ons op het menu. Aangezien ik daar niet veel zin in had opperde ik om er een soepie van te maken. Guus dacht aan een preiburgers. Samen met hem dook ik de keuken in en hebben we een heerlijke preiburgers in elkaar gedraaid. Het is wel grappig dat sinds ik het blog heb, hij  vaker in de keuken erbij staat en meedenkt en meehelpt. Samen kokkerellen is altijd veel leuker en er staan steeds heerlijke dingen op tafel.

 

Preiburgers

Dit heb je nodig voor 5 preiburgers
1 blik kikkererwten of 200 gr gewelde kikkererwten
1 prei
60 gr havermout
1 ei
1 Spaanse peper
2 teentjes knoflook
(1 tl sambal)

 

preiburgers

 

Zo maak je het
Als je de kikkererwten zelf laat wellen, zet dan de avond ervoor 200 gr kikkererwten in een flinke laag water en laat dit staan totdat je de burgers gaat maken. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze onder de kraan schoon.
Snij de prei in stukken en was het goed.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en draai totdat je een mooie structuur hebt.
Maak nu met je handen of met behulp van een kookring de preiburgers.
Schenk een scheutje olijfolie in een hete koekenpan en bak de burgers in ongeveer 4 minuten per kant knapperig en goudbruin.
Serveer bij deze preiburgers een lekkere salsa bij en een salade.

Heb jij deze preiburgers gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!

4 reacties

  1. Ik heb dit gerecht met No Egg gemaakt i.p.v. een ei, werkt heel goed.
    Bedankt voor het recept, zelfs mijn zoon die niets anders lust dan pasta vond het heerlijk!

  2. Ziet er lekker uit! Moeten de gewelde kikkererwten niet nog gekookt worden, of garen die door het bakken al genoeg? ( geen idee, ik pak voor dit soort dingen meestal stiekem een blikje…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Preiburgers
Facebook
WhatsApp
Pinterest