Search
Close this search box.
Pittige wortelsoep (v)

Deze pittige wortelsoep is heerlijk na een stevige wandeling in de kou. Je maakt hem super snel want je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. Ik heb standaard wortelen in de koelkast liggen. Daar maak ik onder andere even snel een frisse salade van als we minder tijd hebben om uitgebreid in de keuken te staan. Een van onze kinderen opperde om wortelsoep te maken. Dat vond ik eigenlijk ook wel een heel goed idee. Ik maakte deze pittige soep. Wanneer je hem niet zo pittig wilt eten, dan laat je de rode peper achterwege. Bij ons viel hij echt wel pittig uit. Ik heb toen een klein scheutje honing toegevoegd.

Door de yoghurt die je er later nog op de soep schept, wordt de soep wat romiger. En lekker dat hij is!!

 

Pittige wortelsoep

Dit heb je nodig voor 4 personen
500 gr wortelen
1 ui
2 à 3 tenen knoflook
1 rode peper
water
1 (kruiden)bouillonblokje
1 el honing (optioneel)
beetje (plantaardige) yoghurt
1 bosui

 

pittige wortelsoep

 

Zo maak je het
Kook water in de waterkoker.
Schil de wortel en snij in stukken. Verwijder de pitjes uit de rode peper. Snipper de ui, knoflook en rode peper.
Zet een pan op het vuur. Schenk een beetje olijfolie in de pan en laat warm worden. Fruit de ui, knoflook en peper even aan. Voeg de stukken wortel toe en bak 2 minuten zachtjes mee. Schenk ongeveer 500 ml kokend water bij de groente en voeg het bouillonblokje toe. Laat zachtjes koken totdat de wortel gaar is.
Snij de bosui in dunne ringetjes.
Pureer de soep met een staafmixer. Als je de soep te dik vindt voeg je gewoon nog wat kokend water toe. Schep de soep in een soepkom. Schep 1 el yoghurt voorzichtig in elke kom en strooi er nog een klein beetje bosui over.

Bij deze pittige wortelsoep eet je natuurlijk dit naanbrood. Wat een combi, echt SUPER!!

Eet smakelijk!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pittige wortelsoep (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest