Zalm loempia uit de oven

We hadden trek in zalm maar dan iets anders dan zalm uit de oven of op de grill. Ik maakte er een zalm loempia met ingrediënten die ik nog in huis had. En ik kan je zeggen, dat de loempia  verdraaid lekker was. Met een lekkere pittige chilisaus erbij was het feest compleet. Ik maakte dit volledige recept en vroor de helft ervan in voor een andere keer. Kunnen wij er nog een keer van genieten :-). En als je deze loempia’s van kleine velletjes filodeeg maakt, heb je een bijzonder lekker hapje voor bij de borrel of tappa maaltijd. 

Zalm loempia

Ingrediënten voor 4 personen
4 moten zalm
2 nestjes mihoen
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
4 el ketjap
1 tl visolie
peper en zout
20 loempia vellen
olie om in te vetten
voor de marinade:
4 el ketjap
1 el sesamolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de loempia vellen ontdooien. Snipper de ui, knoflook en de rode peper. Fruit aan in een beetje olie. Snij de zalm in stukjes en bak mee. Maak de mihoen klaar zoals op de verpakking staat. Giet de mihoen af als hij gaar is en doe in een beslagkom. Voeg de zalm mengsel toe en de ketjap, visolie, sesamolie en wat peper en zout.
Proef of de smaak goed is en voeg anders nog wat ketjap, visolie of peper/zout bij.
Nu ga de loempia’s rollen. Leg een loempia vel op je werkblad. Vet het bovenste randje in met wat olie en schep een beetje van het mihoen mengsel net onder het midden.Vouw de zijkant naar het midden, vouw de onderkant erover en rol hem verder op. Zorg dat het uiteinde goed blijft plakken en leg de loempia op een met bakpapier bekleed bakblik. Leg hem met de sluitkant naar onderen. Maak zoveel loempia totdat je mihoen mengsel op is.
Bak de loempia’s in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.
Serveer met deze chilisaus.

Ongebakken loempia’s kun je per stuk verpakt prima invriezen voor een andere keer.

Probeer deze loempia met kip ook snel, die is eigenlijk net zo lekker als deze met zalm.  Laat jij mij weten welke jij het lekkerst vindt via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Ik ben erg benieuwd!

Eet smakelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zalm loempia uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest