Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Gevuld pitabrood gekruide kip

Pienskeuken / Hoofdgerechten  / Gevuld pitabrood gekruide kip
gevuld pitabrood met kip

Gevuld pitabrood gekruide kip

Turkse sandwich wat ik al eerder deelde. Ik voegde nu wat wortel toe en gebruikte dus die lekkere verse pitabroodjes. Het werd zomaar weer een nieuw gerecht.

Gevuld pitabrood gekruide kip

Ingrediënten voor 2 personen
150 gr kippendijen
150 gr sperziebonen
1 snufje chilipoeder
1 tl cajunkruiden
½ tl knoflookpoeder
1 grote teen knoflook
1 wortel
2 verse pitabroodjes (te koop bij de Turk)
Ingrediënten voor de saus
3 el yoghurt
1 tl cajunkruiden
½ tl knoflookpoeder
draai peper

Zo maak je het
Zet de oven op de grillstand.
Snij de uiteinden van de sperziebonen. Snij ze eventueel door midden en kook ze in ongeveer 15 minuten. Ze moeten nog een beetje bite hebben. Schil de wortel en rasp het fijn.
Snij de kippendijen in stukjes. Meng de kruiden en kruid hiermee de kippendijen. Zet een koekenpan met olijfolie op het vuur en bak de het vlees rondom bruin.
Voor de saus pak je een leuk schaaltje waar je de yoghurt en de kruiden in doet. Goed mengen en even opzij zetten.
Snij de pitabroodjes overlangs door en besprenkel met olijfolie. Snij een knoflook door en wrijf  over het broodje (of strooi er wat knoflookpoeder op).
Check de sperziebonen, giet ze af en bak nog kort even mee met de kip.
Leg de pitabroodjes met de oliekant naar boven in de grill. Blijf erbij want  het gaat heel snel.

Nu kun je gaan bouwen. Eerst een pluk wortel op het broodje. Dan het kip/groente mengsel er op, een flinke schep saus en de bovenkant van het broodje. Klaar is het gevuld pitabrood gekruide kip. Nu rest er nog maar één ding en dat is: AANVALLEN MAAR. Eetsmakelijk!!

gevuld pitabrood gekruide kip gevuld pitabrood gekruide kip

No Comments
Leave a Comment