Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Flapjack of havermoutrepen

Pienskeuken / Zoet  / Flapjack of havermoutrepen
flapjack

Flapjack of havermoutrepen

bestellen in Pienswinkel!! Ik maak ze met 360 gram biologische havervlokken. Hier blijf je van eten.Ik gebruikte een keer havermout en een keer een combinatie van havervlokken en havermout. Allebei de keren was de koek erg lekker. Bij de uitvoering van de havervlokken heb je iets meer bite. GJ was helemaal tevreden en nam het eerste baksel mee naar huis. Jullie willen natuurlijk ook genieten van deze gezondere Quaker koeken, daarom volgt hier het recept.

Flapjack of havermoutrepen

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks
360 gr havermout of 200 gr havervlokken + 160 gr havermout of 360 gr havervlokken
75 gr kokosolie
3 el suikervrije appelstroop
1 flinke el honing of rijststroop
40 gr kokosrasp

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de kokosolie. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Je kunt het nu op twee manieren maken.
1. Leg een stuk bakpapier of een bakmat op het aanrecht en stort het “deeg” erop. Druk het wat platter met een spatel. Leg een stuk bakpapier er bovenop. Rol met een deegroller zodat je een grote platte koek krijgt van ongeveer 2 cm dik. Haal het bovenste bakpapier eraf en schuif de plaat in de oven. Bak de koek gaar en bruin in ongeveer 40 minuten. Kijk tussendoor of het niet te hard gaat.
2. Bekleed een brownievorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk het nu goed plat met de bolle kant van een lepel. Het ligt eraan hoe groot je ovenschaal is. Gebruik je een kleinere schaal dan worden je koeken dikker.

De koek kun je het beste snijden als hij koud is. Bij de versie van alleen havervlokken snijdt het wat lastiger. De koeken worden niet zo mooi strak als bij die waar je enkel havermout gebruikt. Bewaar de flapjack luchtdicht. Dan is hij zeker nog 2 tot 3 weken houdbaar. Je kunt ze natuurlijk ook per stuk invriezen. Dan heb je als je op stap gaat een lekker en gezond tussendoortje wat ook nog eens energie geeft.

No Comments
Leave a Comment