Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Cruesli

Pienskeuken / Basisrecepten  / Cruesli
ambachtelijk gemaakte cruesli

Cruesli

bestellen. Heb jij binnen 3 tot 5 dagen een heerlijke voorraad cruesli op de mat ;-). 

Cruesli

Ingrediënten voor meer dan een pond heerlijke cruesli
500 gr spelt-, haver-, rogge- en/of quinoavlokken
50 gr zaden/pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad)
75 gr noten grof gehakt
3 el kokos gemalen of snippers
80 gr honing
40 gr zonnebloemolie
1 tl kaneel
1 snufje zout
Bakplaat of braadslede
Bakpapier of bakmat
50 gr krenten of ander gedroogd fruit (optioneel)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat of braadslee.
Hak de noten grof.
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door.
Voeg nu de olie en honing toe en roer dit er ook goed doorheen (als je lekker wilt kliederen kun je ook even met je handen mengen). Verdeel de cruesli over een bakplaat (of een braadslede) en bak het geheel ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Schep het geheel om de 5 minuten om. Soms kan het een hard gaan, dus blijf wel in de buurt van de oven.  Bak de cruesli goudbruin. Omdat elke oven anders is kan het een paar minuten korter of langer duren. Voeg na het bakken, eventueel het gedroogde fruit toe.
Laat afkoelen, bewaar in een luchtdichte verpakking en geniet! Lekker met wat kwark of (Griekse) yoghurt en vers fruit:

Ook leuk om cadeau te geven. Verpak het in een mooie weckpot. Weer eens iets anders dan een bosje bloemen.

cruesli met yoghurt

No Comments
Leave a Comment