Search
Close this search box.
Broccoli burger (v)

Gekookte broccoli is niet echt een groente die ik graag eet. Het is wel heel gezond, dus reden genoeg om hem toch te eten. Ik bedacht om een broccoli burger te maken. Zelf eet ik het liever in de vorm van een hartige taart, frittata en nu dus ook in de vorm van deze lekkere burger. Door de groente heel fijn te malen en wat ingrediënten toe te voegen, kun je deze heerlijke burgers heel snel maken. Ik gebruikte heel donker speltbrood voor dit gerecht, vandaar dat de burgers een beetje bruin zijn. Maar  ze smaken nog steeds naar broccoli. Succes.

 

 

Broccoli burger

Dit heb je nodig voor 6 grote burgers
halve broccoli
(spelt)paneermeel of 2 geroosterde speltboterhammen
100 gr geraspte kaas
2 eieren
1 Spaanse peper (eventueel)

 

 

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maal de geroosterde boterhammen tot paneermeel. Doe de rauwe broccoli in de keukenmachine en maal fijn.
Meng de broodkruimels, de broccoli en de kaas goed door elkaar.
Voeg de eieren en een beetje peper en zout toe en meng tot een plakkerig mengsel. Voeg anders nog een beetje paneermeel toe.
Maak van dit mengsel kleine bolletjes en druk ze met je hand of lepel een beetje plat. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Bak de burgers 15 minuten in de oven. Draai de burgers om en bak ze nog eens 10 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en serveer warm.

Tip:
Serveer ze met een frisse salade en een lekkere tomatenketchup.

Deze burgers zijn ook heerlijk om koud te eten, dus neem ze gerust mee mee naar de picknick.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Broccoli burger (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest